pondělí 8. července 2019

Jak na krtka na zahradě

Občas to potká každého zahrádkáře, ale jen málokterý má při pohledu na trávník s desítkami krtinců pozitivní pocity. Jak vyhnat krtka ze zahrady ? Způsobů, jak se ho zbavit, je spousta. Většina funguje jen dočasně, proto je dobré metody střídat.


Jako děti jste milovali krtka v modrých kalhotkách, ale teď jste vyrostli a to samé roztomilé stvoření vám ničí celou zahradu tak, že byste ho nejraději zabili? Právě tyto chodby jsou to, .

Máte zahradu plnou teroristů? Navíc, když vám “zreje” zahradu , budete po ní chodit a zem pod vámi se bude propadat, což není zrovna dobré. Zničit udržovanou zahradu i úrodu na ní může celá řada činitelů.


Většině lidí se krtek zdá jako milé sympatické zvířátko, avšak pouze do doby, než začne „úřadovat“ na jejich zahradě. Neměli byste ho proto zabít, ale pouze ze své zahrady či pozemku vyhnat. Krtek sám o sobě není škodlivý, spíše . Pokud krtkovi ublížíte, můžete dostat od veterinářů pokutu až tisíc . Jak účinně vypudit krtka ze zahrady a opravit poškozený trávník receptář.


Pohled na skupinku krtinců uprostřed pěstěného trávníků nepotěší asi nikoho, ale pokuste se svůj vztek překousnout a začněte jednat racionálně.

Vyskúšajte naše tipy a úspešne sa zbavte krtka z vašej záhrady. Dělá vám na zahradě neplechu krtek ? Rady a tipy, jak nejlépe proti krktům bojovat, naleznete zde. Pak stačí se opatrně přiblížit rychle ho podrýt ,vyhodit h na povrch a hned chytit.


Krtka jsme odvezli daleko od zahrady. Zabere to ale dost času a . Zahrádkářky poraďte, řádí nám tu na zahradě krtek , snad denně udupávám jednu až dvě krtiny a ty vyholený místa v trávníku je děs. Zlobí vás krtiny, které na zahradě rostou jako houby po dešti? Skliďte je jako substrát pro předpěstovávání sazenic, nebo na záhony.


Existuje řada ra jak vypudit krtka ze zahrady , ale ani jedna není stoprocentně účinná. Je třeba vyzkoušet, co pomůže - na každého krtka totiž . Francúz vysvetľuje, že krta môžete chytiť tak, že nájdete jeho posledný (čerstvý) krtinec a zablokujete mu tunel. Pravidelně proto na své zahrádce vysazujte afrikány, česnek, pryšec křižmolistý a aksamitník. Kořeny těchto rostlinek jsou tak aromatické, že krtka odpudí.


Pokud takto vypadá vaše zahrada , je čas nezvaného hosta vyhnat. Možností, jak se neúnavného hrabače zbavit, je spousta. Je vlastně i užitečný, protože jako . Krtky jsme měli stále, ale od doby kdy kvůli myším na zahradě jsme pořídili kočku máte už roky klid.

Zahradníci a zahrádkáři příliš s krtky nekamarádí, i když v mnoha ohledech bychom mohli krtky považovat za tvory pro zahradu užitečné. Také vás už unavuje věčný sváděný boj s krtkem na vaší zahradě ? Většina způsobů boje proti krtkům je pouze dočasná, doporučuje se proto metody boje . Spousta lidí miluje svou malou zahrádku a spoustu lidí jistě naštve, když jim na ní začne řádit krtek. Se svým sametovým černým kožíškem možná vypadá roztomile, ale kdo už na své zahradě krtka zažil, potvrdí, že mu toto malé zvířátko se .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky