pondělí 5. srpna 2019

Ostropestřec semena

Nejúčinnější je přímá konzumace drcených semen – plodu ostropestřce. V této podobě se jednak pohodlně konzumuje, je zajištěno dokonalé vstřebávání jeho . Dvouletá bylina, vypučí na jaře . Semena dodáváme celá pro zachování maxima účinných látek a delší udržení čerstvosti. Před použitím doporučujeme vyrobit si ostropestřec drcený, ze kterého.

Lodyha přímá, žebernatá, v horní polovině větvená. Ruční sběr semen ostropestřece je dosti nepříjemný až nebezpečný, ale má zásadní výhodu v možnosti postupného sběru nejvyzrálejších semen. Mnohem více účinný je však přímo olej ze semen ostropestřce anebo ještě více . Semena ostropestřce se doporučuje používat všude tam, kde jsou zdravotní potíže spojené se špatnou funkcí jater, nebo kde je třeba játra . Aby se semena ostropestřce správně vylouhovala, musí se nejdříve rozdrtit, spaření ani odvar z celých semen nestačí.


Veškeré informace o ostropestřci mariánském - jak užívat, účinky, dávkování, ceny, pěstování, diskuze a nabídka produktů (čaj, olej, tinktura, semena ). Hlavní nejúčinnější látkou v této bylině je silymarin, obsah je - , obnovuje jaterní tkáň, buňky. Své silné účinky využívají rovněž drogově závislí, alkoholici, .

Sylimarin se nejvíce tvoří v semenech ostropestřece v září a říjnu při teplotách kolem 25°C, takže nejlepší a nejkvalitnější ostropestřec je z oblastí jako je . Jaterní buňky jsou však přetěžovány nezdravými látkami z potravy i prostředí. Pomoci jim můžeme detoxikační kúrou ze semen ostropestřce , . Je charakteristická svými purpurovými květy a také tím, že se . Pro léčebné účely se používají hlavně dobře vyzrálá a usušená semena , která mají nejvíc účinných látek, ale farmaceuticky se zpracovávají . Vyžaduje hlinitou, mírně vápnitou a propustnou půdu a slunné a chráněné stanoviště. Množí se semeny , která je . Sbírají se jen nejzralejší semena , a to koncem léta. Jedno až dvouletá bodlákovitá bylina s bíloskvrnitými trnitými listy a purpurovými květy, které kvetou od července do září.


Semena obsahují látku zvanou sylimarin, která obnovuje jaterní tkáň. Prvořadé použití ostropestřce je na všechny druhy jaterních onemocnění. Jeho semena se považují za vůbec nejlepší lék na játra. Extrudovaný ostropestřec , kg. Je vědecky nesčetněkrát potvrzeno, že účinky . Ostropestřecová semena v jedinečné, vysoce stravitelné formě.


Musí se ovšem zavčasu sklidit, než se jeho semena rozlétnou po celé zahradě, protože pak bychom se ho těžko zbavovali. Můžete rozkousat v ústech maximálně čtyři .

Dříve se k léčení většinou používaly listy a kořen, dnes jsou to hlavně semena. Sstarořecký lékař Dioskorides doporučoval semeno ostropestřce proti hadímu . Na přání lze zaslat i jiné. Je také například možné si drcená semena přidat do jogurtu, džusu a pod. Nejlepší je přímá konzumace drcených semen ostropestřce.


Příhodná je nejen pohodlná konzumace, ale je také zajištěno dobré vstřebávání účinných látek. Jelikož ostropestřec upřednostňuje sucho, tudíž je dobré vyhradit. Nádherná rostlina, která je nejen léčivá, ale také okrasná. Léčebným účinkem ostropestřce je schopnost regenerace poškozených jater po těžkých nemocech .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky