pondělí 10. prosince 2018

Iris květina

Latinské jméno této bohyně – Iris – dalo ostatně i botanický název kosatcům. Severští Vikingové uctívali v kosatci božstva jara, šťastného . Kosatce, Iris , jsou celkem nenáročné, potřebují slunce, propustnou a výživnou půdu,. Modré kosatce jsou nejvíce žádané na jaře, v době kdy květiny kvetou . Kosatec ( Iris ) je rod jednoděložných rostlin z čeledi kosatcovité (Iridaceae).


Latinský název rodu pochází od řecké bohyně duhy pro svou pestrobarevnost květů.

Archiv Podobné Rod zahradních kosatců ( Iris x barbata) zahrnuje v současné době nesčetné množství kultivarů. Všechny tyto rostliny mají jedno společné: na jedné lodyze je. Florea Další řezané květiny Kosatec. Iris , v Čechách také známý pod názvem kosatec je pěstován ve třech barvách.


Své jméno získala tato květina podle řecké bohyně Iris , která lidem přinášela poselství v podobě duhy. Stejně tak i lidé narození pod tímto kvítkem přináší . Iris je jméno řecké bohyně duhy, po které dostal jméno rod rostlin, česky známý jako kosatec. Pokud se zblízka podíváme na květy těchto rostlin, zjistíme, . V antickém Řecku patřil kosatec zlatokřídlé bohyni duhy, milostné doručovatelce zpráv mezi Diem a Hérou a také převaděčce ženských duší na .

Příroda zná na 2druhů této rostliny, Kosatec je nenáročná rostlina, snáší dobře přímé slunce ale i polostín, nemá ráda vlhké prostředí, Iris je jednou z . Stáhněte si úžasné obrázky zdarma s motivem Iris Květina. Iris chrysographes, česky kosatec černý, původem pochází z Číny. Roste na loukách, stráních a okrajích lesů. Je to národní květina Jordánska. Množení: děleníoddenků Toleruje i běžnou, ale nevysychavou zahradní půdu s vyšším obsahem organických látek.


Iris × barbata 9 Iris 1 Iris bucharica Iris danfordiae Iris graeberiana 9 Iris lactea Iris pumila 1 5 Iris reichenbachii 9 Iris. KVĚTINOVÝ HOROSKOP Iris 1. Nenápadná, ale pěkná květina , tak i lidé v tomto znamení působí na druhé – tichým a klidným dojmem. Krásná květenství mají Irisy - kosatce. Máme pro Vás tyto krásné kosatce ve více barevných variantách.


Materiál: plast a polyester. Barva: krémová, fialová, žluzá . Iris reticulata - kosatec síťkovaný je jarní cibulnatá rostlina, která je velmi oblíbená pro svojí naprostou nenáročnost. V brzkých jarních měsících přinese jaro do . Elegantní, zajímavá a tradiční jarní květina Iris. Na jednom stonku je jeden květ, dva listy a drobná dekorativní tráva.


Není pravda, Vyšehrad je minut chůze a jedna zastávka tramvaje!

Hodnocená nabídka: Růže každou zmůže: Darujte své milé k . Iris s trávou, barva fialová, velikost cm. Velikonoce, jaro - Květiny. Fototapeta - titul: Iris květina - bleskové dodání, nejnovější technologie!


Umělá květina iris vhodná samostatně do vázy i do květinových aranžmá.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky