úterý 11. prosince 2018

Semena ostropestřce

Nejúčinnější je přímá konzumace drcených semen – plodu ostropestřce. V této podobě se jednak pohodlně konzumuje, je zajištěno dokonalé vstřebávání jeho . Dvouletá bylina, vypučí na jaře . Aby se semena ostropestřce správně vylouhovala, musí se nejdříve rozdrtit, spaření ani odvar z celých semen nestačí. Ostropestřec mariánský zlepšuje regeneraci jaterních buněk, ovlivňuje tvorbu žluči a. Veškeré informace o ostropestřci mariánském - jak užívat, účinky, dávkování, ceny, pěstování, diskuze a nabídka produktů (čaj, olej, tinktura, semena ).

Drť vzniká lisováním plodů ostropestřce mariánského za studena. Ruční sběr semen ostropestřece je dosti nepříjemný až nebezpečný, ale má zásadní výhodu v možnosti postupného sběru nejvyzrálejších semen. Původně se pěstoval ve Středomoří. Semena dodáváme celá pro zachování maxima účinných látek a delší udržení čerstvosti. Před použitím doporučujeme vyrobit si ostropestřec drcený, ze kterého.


Jedná se o jemně namletá semena ostropestřce – lat. Lodyha přímá, žebernatá, v horní polovině větvená. Je také například možné si drcená semena přidat do jogurtu, džusu a pod. Mnohem více účinný je však přímo olej ze semen ostropestřce anebo ještě více .

Jaterní buňky jsou však přetěžovány nezdravými látkami z potravy i prostředí. Pomoci jim můžeme detoxikační kúrou ze semen ostropestřce , . Semena ostropestřce se doporučuje používat všude tam, kde jsou zdravotní potíže spojené se špatnou funkcí jater, nebo kde je třeba játra . Připravovat čaj ze semen ostropestřce tedy není vhodné, protože silymarin není termostabilní a po spaření ztratí semena jakýkoli účinek! Semena se sbírají v pozdním létě vyloupnutím a suší se. Protože se u nás výrazné léčivé účinky ostropestřce dostávají stále více do povědomí, přípravky z jeho . Sylimarin se nejvíce tvoří v semenech ostropestřece v září a říjnu při teplotách kolem 25°C, takže nejlepší a nejkvalitnější ostropestřec je z oblastí jako je . Související zboží - Semena ostropestřce mariánského (Silybum marianum) 3g.


BYLINNÝ ČAJ, JÁTRA, ŽLUČNÍK,. Dříve se k léčení většinou používaly listy a kořen, dnes jsou to hlavně semena. Sstarořecký lékař Dioskorides doporučoval semeno ostropestřce proti hadímu . Musí se ovšem zavčasu sklidit, než se jeho semena rozlétnou po celé zahradě, protože pak bychom se ho těžko zbavovali. Nejlepší je přímá konzumace drcených semen ostropestřce. Příhodná je nejen pohodlná konzumace, ale je také zajištěno dobré vstřebávání účinných látek.


Nejúčinější jsou drcená semena Ostropestřce mariánského. Za pozitivní účinky ostropestřce mariánského jsou zodpovědné flavolignany silybin, silydianin a . Semena ostropestřce obsahují bílkovin a jedlého oleje (kyselina linolová, olejová a nenasycené mastné kyseliny), tyramin, histamin, aminokyseliny, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky