čtvrtek 10. srpna 2017

Susena mata

Máta sušená Použitá část rostliny: listy máty Vzhled a barva: krájené listy, šedozelené barvy Vůně a chuť: silná aromatická mentolová vůně, lehce. Složení: jednodruhové koření Máta sušená. Skladujte v suchu a chladu. Sušená máta ve vaší kuchyni . Máta (Menta) ať již čerstvá nebo sušená příznivě ovlivňuje trávení a nadýmání.


Vezmeme pár lístků sušené máty , zalijeme horkou vodou a necháme vyluhovat.

Máta peprná (lat. menta piperita) se vyskytuje prakticky po celé Evropě a je. C, používají se čerstvé listy i sušená směs. Dnes se u nás používá jako léčivá rostlina. Mátou voní především jídla. Domácí mátový sirup podle receptáře, osvěžující čaj z máty i mátový olej při.


Thé si připravíme z jedné polévkové lžíce sušené nati, kterou . Mátový čaj si můžete připravit tak, že čerstvé či sušené listy zalijete vařící . Při umělém sušení nesmí teplota přesáhnout stupňů Celsia, protože poté se . Naše máta je sušena velmi šetrně.

Prohlédněte si cenové nabídky na Máta sušená sáček Tanay 1kg od obchodů na Zboží. Udělejte si přehled o cenách, přečtěte si recenze a hodnocení, . Přírodní, nearomatizovaná Nana máta má sladce mentolovou, lehce štiplavou. Kvalitní sušená meduňka zaprvé báječně chutná, zadruhé osvěžuje tělo i mysl. Ze sušené máty je úplně výborný čaj, který je skoro stejně tak dobrý, jako ten z máty čerstvé.


Do ostatních nápojů, limonád či jídel jako koření se spíše hodí máta. Použitie v kuchyni: Čerstvé aj sušené lístky zjemňujú chuť pečienky, pečenej jahňaciny, baraniny i . AJ A KÁVA SUŠENÁ MÁTA NANAH 50G. Maso osolte a opepřete a zprudka osmažte tak, aby zůstalo šťavnaté. Ještě teplé pokrájejte na kousky a promíchejte s rukolou nebo natrhanými lístky.


Pro léčebné účely využíváme nálev ze sušené máty , případně olej nebo . Sušit byste měli co nejrychleji, ale zároveň nesmíte překročit určité optimální teploty. Siličné rostliny jako například máta a heřmánek se musí sušit při teplotě . Je pro vás máta symbolem chuti letního koktejlu mojito, nebo ji máte. Z polévkové lžíce sušených listů vyrobíte čaj přelitím l vroucí vody.


Mátu je vhodné sušit na dobře větraném místě buď ve svazečcích zavěšených v prostoru, nebo v tenké vrstvě na sušících sítech. V teplých letních dnech je máta skvělým pomocníkem pro osvěžení. Natrhejte pár lístečků do vody a přidejte jeden citron.


Nechte louhovat asi půl hodiny.

V lidovém léčitelství se používá pří špatném tráveni, nachlazení a bolestech hlavy. Zklidňuje zažívací ústrojí, mírní křeče a napětí . Máta jako taková zdobí také řady světových kuchyní. Samotná příprava mátového čaje je velmi snadná – čerstvá nebo sušená bylina se spaří 100°C vodou a . Voňavá máta peprná má své místo v bylinkových zahrádkách.


Balení 1g sušené marocké máty nany, vynikající bylinky s mnohem intenzivnější a přitom příjemnější vůní, než má klasická máta peprná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky