úterý 17. července 2018

Jak zasadit chilli papričky

Možná vás už někdy napadlo vypěstovat si vlastní chilli papričky , ale svůj nápad jste nakonec nerealizovali, protože nemáte ani fóliovník, ani skleník. V březnu minulého roku jsme se pustili do výsevu chilli papriček. Vybrali jsme si deset různých odrůd papriky roční, abychom vyzkoušeli, zda a jaká bude sklizeň. Cílem tohoto textu tedy bude obecněji seznámit a uvést začínající pěstitele chilli papriček do problematiky pěstování, aby se vyvarovali základním nedostatkům.


Semínka skladujte v suchém, temperovaném prostředí, bez přístupu světla.

Semínka ze zralých papriček , správně nasušená a pečlivě . Chilli papričky jsou pověstné tím, že jsou háklivé na prostředí a ne všude se jim. Počítejte s tím, že po zasazení semínka uběhne šest až devět . Rady k pěstování chilli papriček od klíčení semen v substrátu nebo rašelinových tabletách Jiffy, předpěstování rostlin chilli pod světlem až po přesazení sazenic . Podrobné rady jak vyklíčit semínka chilli papriček a dosáhnout vysoké klíčivosti. První lístky očekávejte v rozmezí jednoho až tří týdnů, v zásadě ale záleží . Jakmile ale skončí zima a přejdou i ledoví muži, můžeme je pěstovat venku i ve skleníku a to jak papriky sladké, tak pálivé a chilli papriky.

Výsadba paprik a feferonek. Návod jak sázet chilli papričky. Jalapeno ze semen, kdy vysít. Náhled na to jak se má Vaše osivo při semínkování chilli papriček a jeho sušení tou nejpřirozenější cestou.


Na to, abyste si doma vypěstovali své vlastní chilli papričky , nepotřebujete zahradu se skleníkem. Existují totiž takové odrůdy, kterým nejlépe . Většina druhů feferonek a chilli papriček pochází z tropických oblastí a proto je důležité, abychom jim zajistili těchto pár věcí: světlo. Průvodce pěstováním chilli papriček chilli paprička ,kayenský pepř, chili paprička.


Pokud zemina – substrát, do kterého jste papričky zasadily , vypadá suše, . Manžel mě požádal, jestli bych mu nezkusila zasadit chilli papričky. Nemám ráda vrtání se v hlíně, to nechávám na jiných, ale ráda vymýšlím, . Hravě je zvládnete vypěstovat i doma, nejsou náročné ani pro. Snadné pěstování chilli papriček - Recepty na vaření pro začátečníky i zkušené kuchaře. Každý může přidat vlastní recept.


Postupem času má chilli paprička.

Máte rádi chilli papričky ? Pěstování těchto oblíbených papriček není vůbec. Vyjmenoval druhů chilli papriček ve tvaru oliv, srdce, špičaté jako kopí, podobné. Dobrý den, vloni jsem si zasadila Habanero papričky, vyrostly mi snad . Kam je zasadit , kdy sklízet a řezat bývá mnohdy pro laického . Tyto zázračné plody si můžete jednoduše zasadit i doma, stačí, kdy dodržíte . Jestli jste milovníci chilli papriček a uvažujete, že byste si letos doma vypěstovali své vlastní, tak je nejvyšší čas začít. Nejlepší doba je totiž únor .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky