středa 11. července 2018

Řez ovocných stromů švestka

Nejvhodnějším tvarem stromů peckovin pro malé zahrady je. Nejlepší doba pro tento řez je na počátku kvetení slivoní, tehdy se také . Slivoně neboli švestky a slívy patří mezi peckoviny. Na zahradě určitě pěstujete i další peckoviny.


Pročtěte si také články o třešních a višních. U starších slivoní a švestek odstraňujte zahušťující patra koruny.

Pokud se řezu těchto stromů opravdu bojíte, pozvěte si na první zásah. Přejít na Řez ovocných stromů – video - Na internetu máte možnost zhlédnout video, které vám poradí, jak správně ostříhat švestku na vaší zahradě. V seriálu o řezu peckovin poradíme, jak postupovat při řezu slivoně. Zaměřujeme se zejména na snížení koruny stromu , tedy kosterních větví a . Jak prořezat slivoň na jaře. Jednoduchý řez , kdy odstraníme větve rostoucí směrem do koruny.


Domů Zahrada Stromky Časný jarní řez ovocných stromů. Podle některých zdrojů švestky ani vlastně stříhat není třeba. Udržovací řez švestky se provádí každoročně.

Slouží ke zmlazení stromu. Obecně u ovocných stromů je důležité si vybrat správný typ koruny. Termíny řezu jednotlivých druhů ovocných dřevin.


Jádroviny (jabloně, hrušně, kdouloně a další) řežeme hlavně v předjaří - zimní řez. Výchovný řez je způsob úpravy a tvarování mladých stromků po dobu až let po. Já řežu švestky pouze jednou ročně a to na jaře při rašení. Nutno podotknout, že dělám pouze výchovný řez asi do let od výsadby podle vzrůstu stromku.


Jednotlivé ovocné plodiny mají velmi často rozdílné nároky na řez. Nejčastější chyby při řezu ovocných stromů. Totéž platí i pro meruňky, švestky a slivoně.


Nezapomeňte: ovocné stromy potřebují letní řez. U švestek si musíme zapamatovat, že na každém letorostu je koncový . Je-li rostlina nebo strom řezem upravena tak, že má více ovocných pupenů, než může. Odrůdy slivoní druhu slivoň švestka (Prunus domestica) přirozeně dělají . Ovocné stromy jsou zapeklité téma a názory se různí. Třeba některá odrůda nezvládne bez řezu dobře žít, protože je přešlechtěná až moc - i to se může stát.


Letní řez je vhodným doplňkem základního řezu stromů , prováděného v předjaří až počátkem jara. Zmírňuje bujný růst a prosvětluje korunu, .

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním . Zásady řezu ovocných stromů : druhy větví a výhonů, nástroje, řez při. A tento čas je nejvhodnější pro řez stromů (nejen těch ovocných ). Jak na řez ovocných stromů řez ovocných stromů , řežeme ovocné stromy , ovocné stromy , letní řez , jak. Slivoň, švestka - potřebuje výchovný řez již při výsadbě. Zdůraznit a vysvětlit kdy a jak se řez ovocných dřevin využívá pro zvýšení kvality plodů u jednotlivých ovocných druhů.


Klíčová slova: řez , ovocné dřeviny, vliv na . Pod pojmem „ švestka “ míní kniha také mirabelky a renklody.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky