úterý 24. února 2015

Blecha velikost

Tělo dospělých blech je zploštělé ze stran o velikosti mezi až milimetrů s . Pulex_irritans_female_ZSM. Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Nejrozšířenější je blecha kočičí, psí a obecná, její velikost je - mm a dokáže doskočit až cm.


Sají krev na více druzích hostitele. Velikostí i barvou se podobá bleše lidské.

Průměrný život dospělce je 3-měsíců. Dospělé blechy napadají kočky a psy. Pro svou malou velikost zůstávají bez povšimnutí. Bleší kukly jsou další stádium životního cyklu blechy. Ze stran zploštělé, silně chitinizovaného tělo . Věděli jste, že nejčastějším vnějším parazitem psů a koček je BLECHA KOČIČÍ?


Vajíčka jsou perleťově bílá, oválná a jejich velikost je něco kolem mm. Blecha je bezkřídlý členovec.

V srsti krátkosrstých plemen psů a koček přežívají blechy až osm dní,. Krátce po páření klade bílá vajíčka o velikosti 6-milimetru. Od jiných druhů blech se blecha obecná odlišuje absencí ktenidií . Ze srsti zvířete většinou vypadávají a skončí někde v . Hlavním původcem zablešení je blecha kočičí (Ctenocephalides felis). DY HMYZU S PROMĚNOU DOKONALOU - BLECHY. Na těle zvířat nebo člověka můžeš najít jen dospělou blechu , larvy krev nesají.


Váš psí kamarád se může blechami nakazit velmi snadno pouhým. Vážně neplatí, že psí blechy na člověka nejdou. Z vajíčka se vyvíjí larva žijící mezi vlákny koberců, v prasklinách podlahy, na společných chodbách bytových . Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Avšak blechy ani klíšťata nikdy nespí. Mezi majiteli zvířat koluje fáma, že klíšťata a blechy útočí jenom na jaře, ale to . Co blechám chybí na velikosti , to dohánějí svou vytrvalostí. Boj s těmito drobnými krvežíznivými parazity stojí spoustu peněz. Nejčastěji se setkáme s blechou psí (Ctenocephalides canis), blechou obecnou.


Málokteré zvíře dokáže v poměru ke své velikosti vyvolat tak velkou paniku jako právě blecha.

Stačí, když zahlédneme jednu blešku běžet v kožichu našeho . Pak v několika snůškách klade bílá vajíčka o velikosti přibližně milimetru. Jedna blecha každý den naklade až vajíček, celkový počet . Vzhled a způsob života: Tělo tohoto hmyzu je bezkřídlé, hnědé, tvrdé, ze stran zploštělé, pokryté trny a štětinami. Přizpůsobeny cizopasnému způsobu života.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky