čtvrtek 19. února 2015

Tuje smaragd pěstování

V posledních letech převládá výsadba tújí v živých plotech, a to proto,. Sepsali jsme pro vás vše, co potřebujete vědět o pěstování tůjí. Udávané čísla platí pro nejžádanější tůji smaragd. Túje patří k nejpopulárnějším dřevinám českých zahrad. Túje , někdy také nazývané zeravy, jsou otužilé stromy vhodné pro vlhká stanoviště.


Je možné je používat i jako solitéra.

Původní druh pochází z východu . Je rovněž vhodná i pro pěstování ve venkovních kontejnerech. Nedostatek či přemíra vláhy a nedostatek hořčíku v půdě patří mezi nejčastější příčiny reznutí tújí. Rostliny jsou ale někdy i napadeny škůdci . Neroste příliš rychle, takže ji nemusíte často upravovat. Specializujeme se na prodej a pěstování dřevin vhodných na živé ploty.


Naše thuje jsou mrazuvzdorné a pěstovány v cca 3m. Brabant, Lawsona, smrk, ale jsou . Obvykle se pěstují jako volně rostoucí nebo pravidelně stříhané živé ploty.

NPK a použít i Hořkou sůl, ta se velmi osvědčila při pěstování tůjí. Pěstování rychlerostoucích tújí na živé ploty. Sazenice tůjí jsou velmi oblíbené, neboť se snadno ujmou a jsou nenáročné na pěstování. Příčin hnědnutí a zasychání tují může být opravdu mnoho, a tak je často nesnadné.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své . Pěstují se ale i malé odrůdy, které jsou . Dá se takto pěstovat i cypřišek nebo jiný nenáročný jehličnan. Zerav, neboli túje je stálezelený strom z čeledi cypřišovitých. Jsme česká rodinná firma s tradicí, mezi naše činosti patří pěstování okrasných dřevin a thují, údržba a realizace zahra . Thuje prodej, tuje a okrasné dřeviny.


Vhodné k okamžité výsadbě či dopěstování. Smaragd je nenáročný na pěstování , udržuje tvar . Nabízíme také služby odborného poradenství k pěstování či ošetřování rostlin proti. Jak lze SMARAGD pěstovat ? Kultivar stejných vlastností jako původní zelená túje avšak zářivě zlaté barvy! CZ se specializuje na pěstování tújí na živé ploty kolem domu.


Loni jsem zasadili tuje smaragd. Máme jílovitou půdu, tak jsme ke každému .

Více informací a rad k pěstování naleznete také zde: PORADNA: Návody, choroby, škůdci, receptáře. Nejčastěji pěstované jehličnany u nás jsou túje. Nejoblíbenějším druhem tújí je Smaragd.


Tento název si zasloužily díky svému smaragdovému.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky