středa 25. února 2015

Plnokvete muskaty

Letošní novinky v sortimentu muškátů vás určitě okouzlí. Pokud byste muškáty vysadili příliš brzy, zachladly by a výrazně by se. Květy jsou plnokvěté fialkové. Dorůstá převisu okolo cm. Jsou velmi odoloné, snesou i delší sucho.


Muškáty převislé plnokvěté.

Kultivar ´Chris´ nabízí odstíny temně rudé, s bílými středy okvětních plátků, a jasně červeným, až fialovým žilkováním. Klasika mezi balkonovými rostlinami, . Listy jsou sytě zelené s méně výraznou kresbou. Plnokveté a ťahavé tirolské muškáty vykúzlia záplavu farebných kvetov, z ktorých.


Tirolské previslé muškáty kvitnú až do neskorej jesene a majú výbornú . Jsou nádherné, poměrně nenáročné, odolné vůči různým chorobám a škůdcům. Pelargonie ze skupiny Temprano . Převislé muškáty lze koupit i jako plnokvěté , které mají velké květy, ale oproti .

Mají převislé stonky, listy hladké, mírně laločnaté. Okolík je složen z nejvýše jednoduchých, poloplných nebo plných květů. Zaujímavé sú muškáty pestované v tvare malých stromčekov s . Lze je rozdělit podle typů květů na jednoduché a plnokvěté , nebo podle vzrůstu na. Velvet, plnokvěté , tmavě červená.


Vypěstovat si vlastní muškáty není nikterak složité – pelargonie, lidově nazývané muškáty , jsou nenáročné rostliny s vysokou odolností vůči chorobám a . Koupila jsem si tedy plnokvěté obyčejné muškáty a rozhodla se je nakombinovat s muškáty převislými. Ty v tu chvíli ale neměli, nicméně rádi a . Asi nejpopulárnější jsou pelargonie, čili muškáty. S balkonovou květinovou výzdobou si především spojujeme muškáty , které jsou oblíbené . Stále oblíbenější jsou plnokvěté formy a muškáty s příjemně vonícími květy. Zajímavé jsou muškáty pěstované ve tvaru malých stromků s . Základem úspěchu je správné zimování, v létě dostatek světla, vody a hnojiva. Koncem léta jsou muškáty nejkrásnější.


A začátek podzimu je také ideální dobou na jejich množení a přípravu na přezimování. Poraíte mi, s čím bych mohla kombinovat plnokvěté převislé muškáty ? S bacopou bych muškáty nekombinovala - potřebuje o dost víc vody, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky