úterý 17. února 2015

Bobkový list strom

Jak doma pěstovat vavřín, a mít tak vlastní bobkový list. Příběh končí její přeměnou ve vavřínový strom , který pak Apollón uctíval. Je stálozelený strom alebo ker z čeľade vavrínovité (Lauraceae). Bobkový list je často využívaný ako okrasná rastlina , robia sa z neho rôzne ihlany , gule na . Latinský název: Laurus nobilis. Vavřín je nejznámější stálezelený keř ve středomoří, kde se s ním potkáte všude od plotů, přes osazované nádoby a . Pěstování: Nejlvhodnější pro bobkový list je přímé slunce nebo velmi světlé místo.


Od jara do podzimu letníme na zahradě. Sušené listy vavřínu se používají jako koření pod jménem bobkový list , resp. V starořeckých mýtech se ve vavřínový strom proměnila nymfa Dafné, aby se . Použití ‎ Kulturně-historický význam ‎ Odkazy Vavřín Bobkový list Laurus nobilis: pěstování - České Stavby https://www. Archiv Vavřín Bobkový list Laurus nobilis : návod k pěstování, požadavky na světlo,. Vavřín ve své domovině ve Středomoří roste jako strom dorůstající poměrně . Vavrín pravý je stálezelený strom resp.


Stredomoria patriaci do čeľade. Vavřín se využívá i jako koření , známé jako bobkový list. Sklízí se dvouleté listy, které se suší ve stínu ,aby si zachovaly světlezelenou barvu.


Vavřín, bobkový list , můžete pěstovat jako půvabnou přenosnou rostlinu. Ve středozemí dorůstá vavřín velikosti stromu či mohutného keře.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky