úterý 10. února 2015

Okrasné jehličnany do zahrady

Jehličnany (nejen) do malých zahrad. Konečná cena může být navýšena v závislosti na velikosti jehličnanu. Nízk pomalu rostoucí jehličnan kulovitého tvaru. Vhondý do skalek či vřesovišť.


Poradíme vám, které z nich se hodí do zahrad velkých či malých, vysvětlíme. Mohlo by vás také zajímat: Listnáče, Zahradní rostliny, Okrasné rostliny, Zahrady.

Jaké druhy vybírat, jak je do zahrady začlenit, pěstovat, udržet krásné? Abies nordmanniana je krásná dřevina vhodná do každé okrasné zahrady. Jak vybírat soliterní dřevinu do zahrady ? Okrasné stromy se dají dělit na okrasné jehličnany a okrasné listnáče. Do menších zahrad se uplatní odrůdy převislé nebo sloupovité, které zabírají minimum místa. Potíž je v tom, že většina kultivarů se do malé zahrady nehodí, protože.


K dalším veteránům mezi jehličnany se řadí tisy, i když druh Taxus . Little Gem patří k zakrslým jehličnanům a tato odrůda je opravdovou miniaturou.

Rod borovice (Pinus) patří do řádu borovicotvarých jehličnanů (Pinales). Jako většina ostatních jehličnanů jsou stálezelené a se svými více než . Jinými slovy se často nazývají konifery. Toto označení v doslovném překladu znamená . Pokudji v prvním roce nenecháte vyschnout, aby dobře prokořenila, tak je vhodná i jako výsadba do okrasných venkovních kontejnerů, na terasy a balkóny.


V naší nabídce najdete jak tradiční lesní jehličnany smrky, jedle, borovice a tak i konifery - okrasné jehličnany pro Vaši zahradu , půdopokryvné i zakrslé druhy tisů , klečí, jalovců i dalších méně. Jalovec ´Blue Star´ dorůstá do výšky 5-m a. Okrasné jehličnaté dřeviny je nutné zasazovat do prostoru zahrady s ohledem na potřeby jednotlivého stromu. Je to úkol, který by si měl vzít na starost odborník. Máme-li v zahradě jehličnany různých odstínů, bude se její atmosféra.


Tyto barevné hrátky jehličí nás přivádí k tvůrčím nápadům, jak svou okrasnou. Jestliže si nejsme jistí svým smyslem pro zahradní architekturu, vysadíme jehličnany do. Třinec Český Těšín Havířov Frýdek Místek Hranice na . Přehled okrasných stromů: Jaké se hodí do malé a velké zahrady ? Záleží na Vašem vkusu, jestli si vyberete okrasné jehličnany nebo okrasné listnáče.


Kompostér – užitečný pomocník do vaší zahrady.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky