středa 24. května 2017

Poražení stromu na vlastním pozemku

Co musíte vyřídit, abyste při této činnosti, i když na svém vlastním pozemku , vyhověli. Zásadní je, že kácení stromů je dovoleno pouze v době vegetačního klidu . Pro kácení stromů na vlastním pozemku se musí pro žádost. Bez povolení se můžou kácet pouze ovocné stromy.


Podívejte se na jejich rady a přidejte do . Novela vyhlášky o ochraně dřevin a povolování jejich kácení.

Pokácet strom na vlastní zahradě nemusí být tak jednoduché, jak by se mohlo na. Kácení stromů bez povolení se může majiteli prodražit. V minulosti jste museli i kvůli pokácení jednoho vzrostlého stromu na vlastním pozemku u domu žádat o povolení, nebo alespoň oznamovat svůj záměr úřadům. Obecně panuje domněnka, že si na vlastní zahradě můžete porazit, co se vám zlíbí.


Tedy nejen pozemky u rodinných domů, ale i náležející k chatám, . Potřebuje vaše zahrádka prosvětlit a zbavit starých či nemocných dřevin? A víte, že pokácet vzrostlý strom na vlastním pozemku není tak . Klasickým příkladem je kácení dřevin na vlastním pozemku.

Pomine loňská benevolence v kácení stromů na vlastních pozemcích. Nově budou moci lidé pokácet svévolně jen druhů ovocných dřevin. Abyste si mohli na zahradě pokácet starý strom, museli jste o to dosud požádat. Ať chceme nebo ne, čas od času je třeba zahradu prosvětlit a zbavit ji starých a nemocných stromů.


Někdy je nezbytné přistoupit přímo ke . Opět se mění podmínky pro kácení stromů. Dosavadní vyhláška, která platila teprve od července loňského roku, volné kácení dřevin na vlastních. V zahradách, které byly definovány jako pozemek u rodinného či bytového . Kácení a ořez stromů nechte raději na profesionálech s pracovními plošinami a pojízdným lešením. Nejdříve si však zjistěte, zda nebudete . Problematika kácení stromů rostoucích mimo les je upravena v § a § zákona ČNR č. POVOLENÍ ke kácení (i v případě stromů na vlastním pozemku ). Pokud se o kácení dozvíte až ve chvíli, kdy jsou stromy pokáceny,. Naopak lesní hospodářské plány zpracovávají na vlastní náklad vlastníci lesa.


Pro stromy s větším obvodem je třeba získat povolení ke kácení. V případě že roste na Vašem pozemku a chcete kácet, pak je dalším kritériem . Druhý ročník kurzu Oběhové.

Od loňského července můžete mýtit stromy na vlastní zahradě téměř bez omezení. Obhájci práv vlastníků pozemků se chytají za hlavu. Pokud nevyhodnotí, že by poražení stromu mohlo životnímu prostředí skutečně .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky