pondělí 13. února 2017

Výsev trávy

Před vlastním výsevem je nutná důkladná příprava místa. Proto je vhodné realizovat výsev trávníku na jaře nebo v pozdním létě. Pravidelné sekání podporuje strukturu trávníku a napomáhá k tomu, aby trávník houstl a . Přímý výsev může být ekonomičtější než pokládání travního koberce.


Výsev by se neměl příliš opozdit a trávy by měly vytvořit – pravých listů.

Zahradníci obecně doporučují k výsevu trávníků květen a konec srpna. Oba termíny mají své výhody a nevýhody. Jarní výsev – bývá dostatek vláhy, ale půda.


Tráva sice roste sama, ale stává se, že nám doslova zmizí před očima. Příprava půdy na výsev trávníku se neobejde bez odstranění kamenů, . Pro výsev je ideální teplota nad °C. Kvalitní travní směs je základem trávníku.

Aplikace hnojiv podporuje vývoj trávníku a jeho zatížitelnost. U podzimních výsevů je důležité aby tráva vytvořila - 5 . Na konci jara je zem teplá a vlhká a to jsou ideální podmínky k tomu, aby se rychle ujal právě založený nový trávník. Základem kvalitního trávníku je dokonalá zahradnická příprava půdy před výsevem osiva. Z půdy odstraníme kameny a jiné nežádoucí organické zbytky.


Jiné trávy jsou naopak husté, úzkolisté, málo vzrůstné a proto pro využití v trávnících. Jinak volíme raději jarní výsev v dubnu až v květnu, kdy bývá v půdě ještě . Když místo ornice použijete písek, vytvoří se vám daleko hustší a odolnější trávník. Je to tím, že jak je písek vzdušnější, vznikne daleko . Trávníky vyséváme ideálně na jaře od . Tráva má dostatek vláhy a do jara vytvoří pěkný zelený koberec. Poslední vrstvou písku upravte terén do požadované podoby s ohledem na možnosti vaší sekačky a příprava půdy pro výsev trávníku je hotová.


Termín, který uvádíte je rozhodně vhodný pro výsev travního osiva. Trávu jsem zasel koncem listopadu a na jaře jsm měl krásný, hustý . Dobrý den, máte někdo zkušenosti s podzimním výsevem trávníku?

Do kdy lze zhruba set, aby trávník přežil v dobré kondici zimu? Asparagus a aukuba: Květinové. Chcete mať čo najskôr krásny trávnik?


Dáme vám tipy ako trávnik vysiať a ako sa starať o vysiaty trávnik. Rytí, rytí, rytí a zase rytí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky