středa 25. října 2017

Kam na vodu

Léto je v plném proudu, a kdo zatím letos nestihl „namočit pádlo“, může se inspirovat v našem vodáckém přehledu nejoblíbenějších českých . Nevíte kam o víkendu vyrazit na výlet? Rádi byste se vydali za kulturou nebo za zábavou? Inspiraci na najdete na Kudy z nudy.


Ideální dovolená u jezera, vodní nádrže, u řeky. Na svoje si přijdou i vodáci.

Na otázku kam na vodu s dětmi odpoví samotná řeka Dyje. Vodní trasa začíná pod nádrží Nové Mlýny a končí kousek od rakouských hranic u . Jeden lidský život nestačí, aby na kánoi, raftu či kajaku sjel třeba tisícinu . Vodáků potkáte jen pár a zažijete tu takřka nerušený kli za kterým se na vodu dříve jezdilo. Nevýhodou většiny nabízených řek je ale . Vyžaduje se dobré řízení lodě a tzv. Nejlepší je podívat se, jak jez sjíždějí jiní vodáci a kam proud táhne loď.


Kde si výlet nejlépe užijí děti a kam spíš vyrazit s partou?

Nechte se inspirovat tipy, kam na vodu , sestavenými agenturou CzechTourism. Důvodem je přehrada Lipno, jejíž poslední hráz ve Vyšším Brodě neustále vypouští vodu , což zajišťuje v podstatě celoroční splavnost. Volíme ji zatím proto, že holky jsou ještě malé a naše Stará řeka teče pomalu a klidně, bez divočejších pasáží s množstvím míst na koupání a dovádění ve vodě.


Ahojte, chcel by som Vás poprosiť o rady pri výbere rieky. Malo by ísť o 3-denný výlet (piatok-nedeľa) v polke júla. Zdravím všechny, chtěli bychom v týdnu vyjet někam na vodu.


Jinak odpověď na dotaz: Ohře z Tršnice do Klášterce supr, díky většímu spádu, je trochu citlivější na nedostatek vody. Moje srdcovka je Ohře, ale letos jsem ještě nebyla. Sázava v létě mezi Ledčí a Týncem . Co čtu, tak je to teď tak na hraně… :? Ale jak jsou ty bouřky, tak si myslím, že se trochu . Mnoho tipů na výlety a řada zajímavostí českých řek s možností levného ubytování. A když ji budete pozorovat z koryta řeky, otevře se vám její další dimenze.


Vyjet na vodu je navíc z těch levnějších druhů dovolené. V dubnu bývá leckdy lepší počasí než v červenci a vody přece jen bývá více než v létě nebo na podzim. Pokud chcete trávit na vodě pouze – dny, doporučujeme raft (nafukovací člun ). Toto plavidlo se naučíte ovládat během několika minut.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky