čtvrtek 19. října 2017

Štěnice obecná

Archiv Podobné ŠTĚNICE NEVZNIKAJÍ ZE ŠPÍNY! Mezi lidmi je všeobecně rozšířeno mylné tvrzení, že štěnice mají jen špinaví lidé, . Základn í informace - potrava, sání, štípance, vývojová stádia, způsob života, rozmnožování. Nemusíte mít ani tušení, že spíte ve stejné posteli jako skupinka štěnic. Nejdříve třeba ve slušném hotelu nebo čisťounkém penzionu, .

Diskrétnost samozřejmostí. Vyskytuje se po celém světě a. Hladové štěnice jsou ploché, po nasátí krve se jejich tělo zvětšuje, protože váha nasáté krve . Jak poznám, že mám doma štěnice ? Některá města jsou zcela zamořená a boj zatím štěnice vyhrávají. HOK Hygiena obecná a komunální . Stěnice obecná (Acanthia seu cimca lectularis, die Bettwanze) zdržuje se w postelích, we skulinách stěnowých (odkudž i jméno její), pod čalauny a pod jinými .

Problém se štěnicemi opravdu trápí čím dál více lidí. Studentky ubytované na kolejích pardubické univerzity našly ve svém pokoji štěnice obecné. Nepříjemný hmyz, který se živí krví, dorůstá velikosti až milimetrů . Podle některých štěnice domácí, podle jiných štěnice postelní, ale také štěnice obecná. Je to hmyz s nedokonalou proměnou.


Cimex lectularius) je ektoparazit, který patří mezi ploštice do rodu Cimex – štěnic. Jedná se o druh ploštice velikosti až 7mm. Líhnutí z vajíček trvá – týdny. Doba vývoje do měsíců, dle . Nevhodně zvolený preparát navíc může štěnice vyprovokovat k přemístění do dalších částí bytu či domu.


Rezistence obecně je u parazitických . Mezi nejčastější škůdce patří štěnice , mravenci (zahradní, farao), švábi (rus domácí, šváb obecný ), vosy, sršně, blechy, moly, potemníci a červotoči. Délka života dospělců – měsíců (schopnost dlouho hladovět). Zástupci: štěnice obecná (Cimex letularius), štenice ptačí apod.


Ochrana: reziduální postřiky . Vývojová stádia štěnic a jak poznat kousnutí od štěnice.

Provést důkladný průzkum spojený s mechanickým odstraněním štěnic (vysavačem). Obecné zásady hubení štěnic. Soustředit se na úkryty v okolí, kde spí lidé . Hubení štěnic rychle a účinně již po 1. Provádíme kvalifikované zásahy proti všem druhům škůdců. Je pravděpodobné, že předchůdce štěnic byl příbuzný. Rus domácí, mravenec faraon, komár obecný, cvrček, štěnice a další.


Alenka si přivezla z Maroka štěnice , Jindra z oblíbené farmy. Blecha obecná je v Evropě nejčastější cizopasník člověka z .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky