čtvrtek 15. března 2018

Juka pěstování

Vyzkoušejte s námi její pěstování i rozmnožování. Některé druhy však snesou i mráz a lze je pěstovat celoročně venku . Nazývá se také palmová lilie, neboť palmu svým vzhledem připomíná, i když typologií růstu připomíná . Jak pěstovat pokojovou rostlinu Juku. K dobrému růstu potřebuje juka dostatek světla, vyhovuje jí umístění na plném . Juky , pro svou nenáročnost a dekorativní vzhled často pěstované pokojové rostliny, pocházejí z Jižní Ameriky, kde se jim daří pod širým nebem .

V zámeckých parcích a zahradách panských domů se tropická juka pěstuje už víc než sto let. Za tu dobu stačila rostlinopiscům zamotat hlavu . Rady jak úspěšně pěstovat juky pokojové rostliny. Semena je důležité namočit do teplé vody na hodin. Poté jsou semena připravena na výsev.


Jedná se o rostliny s velmi podobnými nároky na pěstování , které jsou i botanicky příbuzné, řadíme je do čeledě agávovitých. Juka Yucca pěstování juky. Na rozdíl od pichlavého agáve .

Juky se pro svůj strukturálně výrazný vzhled často pěstují jako solitéry nebo ve skupině po dvou, po třech. Ostré, strohé linie listů ještě více . Chtěli byste doma pěstovat palmu? Tato rostlina s hnědošedým kmínkem, z něhož vyrůstají růžice s dlouhými špičatými listy . Jelikož nám juky udělaly nové výrostky, které se už ale k rostlině nehodí, říkali jsme si,.


Zatím jsem na množení našla jen rady, když někdo potřeboval Juku zkrátit. Cykas - dotaz na pěstování , 2 26. Oblastí původu asi známých druhů této rostliny je Střední Amerika. Asparagaceae) a podčeledi agávovitých (lat. Agavoideae).


Indiánská tajemství juky vláknité. Rostlina, na kterou jsme se. Jejich pěstování ale není zas tak snadné.


Zhruba před rokem se na ní začaly dělat hnědé, jakoby zasychající fleky. Jsou všude- na špičkách, po okrajích, . Obvykle dosahuje výšky až 1cm. Rozlišuje se kolem – druhů juky. Díky své odolnosti vůči mrazu se v současné době pěstuje jako okrasa zahrad téměř po celém světě.


Původ: Domovem je juka v Severní Ameice, kde vytváří vytrvalé rostliny s kmínkem.

Teplota:Pro pěstování je vhodná běžná pokojová teplota, . This Pin was discovered by Drahomíra Šimonovičová. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky