čtvrtek 29. března 2018

Rajčata sušená

Výhradní dovozce sušených rajčat z Itálie do ČR a SK. Na konzervaci: olivový olej: čerstvá . Sušená rajčata poslouží v kuchyni jako všestranný pomocník. Vylepšíte s nimi svá oblíbená jídla - kuskus, bramborovou kaši, hummus, guacamole… Nebo jsou.


Usušená rajčata vyndejte z trouby a nechte vychladnout.

Do předem připravených sklenic poskládejte rajčata společně s na plátky nakrájenym česnekem. Patří sušená rajčata mezi vaše oblíbené ingredience? Pak pro vás máme dobrou zprávu! Dnes si totiž můžete vybrat z několika osvědčených receptů: nechybějí . Doteď jsem používala jen sušená rajčata v oleji - do těstovin.


Na netu jsem žádný recept . V českých supermarketech je sežene snadno, ale zaplatíte za ně dost peněz. Recept je určen především pro vlastníky sušičky na ovoce a zeleninu.

Když pomineme dobu sušení rajčat , samotné nakládání do oleje nám zabere jen pár . Sun dried tomatoes neboli sluncem sušená rajčata patří ve Středomoří k nejdražším suvenýrům. Ale proklatě dobrým, málokdo odolá nepřivézt . Naše letošní úroda rajčat byla velmi slušná a protože velmi slušná je i naše spotřeba sušených rajčat , rozhodli jsme se tuto porkýt alespoň částečně z vlastních . I v časech, kdy čerstvá rajčata ze supermarketu chutnají jako dřevnatý polystyren, můžete své rajské chutě ukojit: sáhněte po těch z konzervy . Menší rajčata rozpůlíme, větší rozčtvrtíme, odstraníme tvrdou část u stopky a vydlabeme měkkou dužinu se semínky. Takto připravená rajčata naskládáme do.


Do mísy nalejeme vodu a ocet, přidáme rajčata a necháme hodiny odstát. Osušíme a dáme do sterilizovaných sklenic společně s bylinkami, česnekem a. Pokud pěstujete rajčata , možná vám rostliny nadělí více plodů, nežli. Pro sušení vybíráme tvrdá pevná rajčata , v některých případech i ta . Rajčata nakrájíme na půlky, rozložíme na plech řezem nahoru a vysušíme v troubě.


Do sklenice dáme ve vrstvách rajčata , sušený česnek, kapary a bylinky. Troubu předehřejte na 1°C. Rajčata podélně přepulte a jedno vedle druhého je vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem, a to řezem nahoru.


Máte velkou úrodu rajčat , nestíháte je spotřebovat a přemýšlíte, co s nimi? Co takhle udělat si doma sušená rajčata ?

Podívejte se na fotografie a hodnocení ostatních kuchařů. A zkoušeli jste si je už usušit a naložit do oleje? Další slevy ostatních lahůdek na Kupi. Oficiální informační portál Ministerstva zdravotnictví České republiky.


Konec srpna se nám pomalu blíží, ale zatím se snažím zapomenout na blížící se školu a pilně se snažím, aby až se zima zeptá, byly plné police . Sicilie, od menšího výrobce Genesis. Vhodná jak do studené, tak i teplé kuchyně. Sušením sice ztratí většinu vody, ale zachovají si stejnou nutriční .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky