čtvrtek 22. března 2018

Popínavé rostliny na terasu

Plánujete, že letos si na svém balkoně či terase vytvoříte malou okrasnou zahradu? V tom případě si nenechte ujít přednášku o popínavých rostlinách , kterou . Které popínavé rostliny se hodí pro balkony a terasy. Musíme počítat s tím, že listová plocha bude vystavena dešti a větru, proto musí být opora pro rostliny . Popínavé rostliny přináší svou skvělou vlastností řešení pro zakrytí plotu nebo nechtěného pohledu na zídku.

Rostliny rozdělujeme na samopnoucí a ty, které . Jednoleté popínavé rostliny se docela přirozeně pnou nejen po konstrukci, ale jejich schopnosti mohou vám efektně ovinout pergolu, besídku, . Chcete oživit pergolu, terasu , venkovní treláž, dřevěné oblouky či zamaskovat zašlý rezavý plot, starou zeď nebo nevzhlednou fasádu? Pro terasy nebo venkovní nádoby už je dnes k mání množství rostlin, které často. Bougainvillea je další popínavá rostlina , která k nám přišla až z Brazílie. Přál bych si popínavou rostlinu , která nepotřebuje podpůrnou konstrukci, roste v. Chtěla bych vědět, zda je možné v terase , která je u domu, vysoká asi 60cm .

Jen máloco se vyrovná teplému večeru, který můžete strávit s přáteli, partnerem či partnerkou na terase , ve stínu pergoly či zahradního altánku. Na balkóně můžete uplatnit veškerou tvořivost a fantazii, využít popínavé rostliny , dřeviny, závěsné košíky, různé dekorace, pěstovat pohledné i . Především popínavé rostliny mají moc balkón proměnit v další obytnou, zelenou místnost a zahradu v jednom. Kořenit mohou v prostorných . Terasa je orientovaná na jih a není ničím chráněna, takže na ni svítí celý den přímé . Pergoly obvykle zastřešují nebo alespoň vytvářejí příjemný stín nad terasami určenými k . Květiny vnášejí do domu život a působí příjemně na terase či balkonu.


Pnoucí rostliny balkón ozvláštní a často vytvoří pěknou přírodní zástěnu s příjemným stínem. Vyšplhají po starých stromech, zakryjí nevzhledné fasády, terasám dopřejí příjemný stín, zamaskují nudné omšelé kouty, vytvoří dokonalou . V sortimentu popínavych rostlin je vsak jen málo stálezelenych. Do každé zahrádky patří pnoucí rostliny. Výborně se uplatní při osázení přenosných nádob na balkonech, terasách či schodištích. Pokud máte v jeho blízkosti zřízenou terasu , postarají se v létě popínavé rostliny o příjemnější posezení, protože do vzduchu uvolňují vlhkost.


Po obnovení prkenné stěny jsou silně zmlazené rostliny brzy zase schopny. V podstatě se dá říci, že jen stěží je možné vysadit popínavé rostliny na . Dáváme proto vëtsinou pred- nost .

Po rozsáhlé rekonstrukci se 14. Vysadba popínavych rostlin do nádob Dalsí mozností je vysazení popínavych rostlin do pëstebnich nádob. Má to tu vyhodu, ze si mûzete napr.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky