pátek 9. března 2018

Žížala kalifornská

Pro nás je důležité, že se dělí zejména na dvě skupiny - povrchové a hlubinné. Hlubinné žížaly jsou většinou velké, pomalu se . Nemělo by v článcích o vermikompostování zaznít také to, že kalifornské žížaly jsou opravdu přece jen trochu rizikové řešení? Tyto žížaly jsou velmi vhodné ke kompostování, likvidaci biologického odpadu a výrobě . Letos osmadvacetiletý Jakub Filip z Lužic navázal na podnikání svého otce, který se chovu kalifornských žížal věnuje už dvacet let.

Přesto je cílený chov žížal velmi zajímavý a přináší výrazný užitek. Vhodné jsou pro něj žížala hnojní a žížala kalifornská. K vermikompostování se využívá zejména žížala hnojní, která se vyskytuje běžně v kompostu a hnoji na zahradách nebo speciálně vyšlechtěné kalifornské.


Pomocí kalifornských žížal můžete likvidovat biologický odpad a přeměňovat jej na vermikompost. Vermikompostování je čistě ekologický proces. Vznikla mapa žížal , kde si je chovatelé zdarma mění.


Kompostovat pomocí žížal můžeme ve školách, školkách, kancelářích a domácnostech. Jižní Morava - Pěstitelé na jihu Moravy si pořižují pro své venkovní i balkónové komposty kalifornské žížaly.

Eisenia fetida, Eesenia andrej). Díky svému apetitu a schopnosti . Zabýváme se chovem, prodejem a poredanstvím v oblasti vermikompostování a chovu kalifornských žížal. Biologický materiál projde trávicím ústrojím kalifornských žížal a žížaly ho vylučují v podobě trusu, trus je hutný černé barvy, takže připomíná černozem. Jsou vhodné ke kompostování, k likvidaci biologického . Pokud tuto možnost nemáte, přichází cesta nákupu žížal , tzv.


Toby Hudson, media Commons. Domácí kompostování je čím dál více oblíbené hlavně u rodin, které usilují o bezodpadovou domácnost. Na druhé straně však spoustu lidí stále . Pro chov se využívají především žížala hnojní a žížala kalifornská.


Jejich chov je nenáročný a má mnoho podob. Earthworms of the Czech Republic). Sborník přírodovědeckého klubu v Uherském Hradišti, Supplementum 1pp.


Násada kalifornských žížal v kg substrátu - přibližně 5g žížal , které budou schopny od začátku zkonzumovat 250g bioodpdu denně. Karel Pecl: Zaměstnávám žížaly ! Kalifornské žížaly mají své výhody i nevýhody.

Nevídané podnikání – jediná farma v Česku. Nasbíráš je v leckterém kompostu. Titul: Žížala kalifornská.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky