pondělí 24. března 2014

Pěstujeme bazalku

Na zahrádce pěstujte bazalku vedle rajčat. Má ráda stejně bohatou půdu a pravidelné zalévání. Pokud ji budete sázet v blízkosti rajčat a okurek, chráníte je tím . Pokud chceme pěstovat bazalku doma na okně, můžeme jí mít takřka celoročně. Pojďme se podívat jak úspěšně vypěstovat a pěstovat bazalku.


Pěstujeme ji tedy jako letničku milující slunce.

V dnešní době není problém pořídit si už předpěstované rostlinky bazalky v květináčku. Ale pěstování voňavé bazalky už od semí. A protože její pěstování je snadné, . Ať už ji koupíme v květináči nebo sami vypěstujeme ze semínek platí tři zásady: hodně vody, teplo a světlo. V supermarketu jsem si koupila bazalku a po pár dnech mi uschla,. Bylinky můžete přes léto pěstovat venku, kde jim bude lépe než v bytě.


Na pěstování je bazalka vcelku nenáročná. Jak pěstovat bazalku v květináči – to bude tématem dnešního článku, který by si rozhodně neměli nechat ujít nejen nadšenci pro pěstování . V chladnějších oblastech ji raději pěstujte ve skleníku nebo na okenním parapetu , kde můžete mít dostupnou čerstvou bazalku po celý rok.

V současnosti je známo okolo pětašedesáti druhů. Bazalku obvykle koupíme jako vzrostlou bylinku, kterou přes léto pěstujeme v květináči. Zaštipujeme, tím oddálíme dobu kvetení a zajistíme kompaktní, košatý . Pamätajte na všetko, čo bazalka potrebuje, aby ste získali tie najkvalitnejšie aromatické a liečivé lístky obľúbenej bylinky. Pažitka do polévky nebo čerstvá bazalka na mozzarellu prostě patří.


Nemusíte se jich vzdávat jen kvůli tomu, . Kromě pokojových rostlin je možné doma pěstovat také bylinky. Proč kupovat sušené a drcené bylinky, když existuje možnost utrhnout si přímo . Rady, tipy, návody krok za krokem pro vaši zahradu, dům, byt, dílnu a hobby. Rady pro chov domácích zvířat. Reportáž o tom, jak pěstovat bazalku , jak se o ní starat a jak jí co nejdéle uchovat čerstvou.


Pěstovat se ji snaží snad úplně každý, kdo jen trochu koketuje s vařením. Co se týče bazalky můžeme mít snadno pocit, že jí není nikdy dost. V dubnu započneme s pěstováním bazalky ze semínek.


Pěstování bazalky je tak snadné. Kultivar volíme podle toho, zda bazalku pěstujeme na záhoně, nebo v nádobě. Bazalka patří k nejznámějším bylinkám vůbec. Samozřejmě také konkrétní použití má své favority mezi .

Ja zvyčajne pestujem tieto tri: Bazalku pravú, Bazalku červenolistú a bazalku trpasličiu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky