pátek 18. července 2014

Plot povolení

S výstavbou běžného plotu se za život setká většina z nás. Co potřebujete od stavebního úřadu ? V § 1stavebního zákona jsou uvedeny stavby, terénní úpravy, zařízení a udržovací práce . Nevíte si rady s povolením ke stavbě plotu ? Kdo ale chce bazén širší (či delší) a skleník by rád vyšší, bez stavebního povolení se neobejde.

A právě to má novela změnit. Chystáte stavbu nového nebo rekonsstrukci starého plotu ? Co všechno byste měli vědět k získání stavebního povolení na stavbu plotu ? Co je pro stavební povolení potřeba a jak dlouho trvá vyřízení? Příliš vysoký plot může stínit na pozemku souseda a výška plotu pak bude . Zdravím, co jsem tu prošla, diskuse tu nějaké jsou, ale starší. Nikde nemohu najít v novele zákona část, kdy je možné postavit plot do výšky 2m bez souhlasu souseda, kromě tedy .

Místo několika měsíců jen pár týdnů. Získat povolení pro stavbu domu by mělo být už příští rok rychlejší a jednodušší. Dozvěděli jsme se, že si plot pozemek nemůžeme samovolně oplotit, ale potřebujeme na to stavební povolení. Je třeba na stavbu plotu stavební povolení nebo ohlášení?


Kdy musíte plot odstranit? A jak se proti rozhodnutí stavebního úřadu bránit? Diskuse na téma: Kolegové dotaz: plot mezi sousedy. Plot nový ani změna plotu nikdy nevyžaduje stavební povolení ani ohlášení, ale jen umístění! Rozhodně se vyplatí návrh na stavbu plotu zahrnout do projektové dokumentace ke stavbě nového domu.


Co se týče stavebního povolení či . Plot budu měnit pouze z jedné části zahrady, která sousedí s obecní. Poradíte mi prosím jaká povolení potřebuji a zda se ke změně plotu. Velmi často diskutovaným tématem je, zda je zapotřebí Stavební povolení na plot. Důležité je uvědomit si, co je vlastně plot a jaký zákon je mu nadřízený.


V případě stavby plotu do výšky dvou metrů nebudou lidé muset na úřa ani získat povolení od sousedů.

Když bude sousedovi plot vadit, bude . Kolik ale bude oplocení stát a jaké potřebujeme povolení ? Před stavbou plotu bylo třeba vyřešit také legislativu a to konkrétně:. Přečtěte si, jaká jsou pravidla pro oplocení pozemku, jaká povolení je třeba vyřídit, komu patří plot na hranici pozemku a jak se dohodnout se . Mám dotaz , když chci rekonstruovat plot před domem , je potřeba také povolení ? Nechci měnit jeho vzhle výšku , či tvar , prostě rozpadlou podezdívkku vyzdít. Mám právo si pozemek oplotit i bez jeho souhlasu?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky