pondělí 23. června 2014

Cinska zahrada

V čínské zahradě jsou určujícími prvky modelace terénu, dekorativní stavební doplňky, použité substráty. Archiv Podobné Působí jako od profesionála, ale zdání klame. Tajemná zahrada inspirovaná čínskou kulturou byla v Pístech u Nymburka vybudována svépomocí jako prostor.


Nepravidelné čínské zahrady byly vzorem korejských a japonských zahrad. Tato kniha se nijak důkladně nezabývá japonskými zahradami, které jsou více . Když jsem před nedávnem zjistila, že asi 60km od nás se nachází zajímavá čínská zahrada , nelenili jsme a hned se do ní vydali.

Vstupte do starobylé zahrady , skryté před okolním světem. Mezi jejími zdmi najdete místo, kde můžete uniknout od světských starostí. Během prohlídky jsme se dozvěděli něco málo o filozofii čínské tradiční zahrady a jejím smyslu. Zahrada náležela většinou k domu učedníka . Přestože je Sydney hektické velkoměsto, působí na cizince klidně a pohodově. Mrakodrapy se vypínají do nebe a mezi nimi jsou ponechané . Pavlinec: Návštěva čínské zahrady v Singapuru.


Jedna zajímavá reportáž, která dorazila od našeho čtenáře. Treba si uvedomiť, že záhrada nepatrí len nám, ale že je domovom .

Kromě lesa je jeho největším koníčkem péče o čínskou zahradu , kterou na místěbývalého sadu buduje sedmnáct let. Jeho zahrada je unikátní . Každá čínská zahrada vychází z hlubokého duchovního základu a má výraznou filozofickou náplň. Tyto hluboké myšlenky jsou ovlivněny především taoistickou . Rozsáhlá je čínská zahrada , velmi krásná je thajská zahrada, stejně tak. Naprosto odlišné jsou pak vodní zahrady, kde rostliny nerostou na . Japonskou zahradu v Říčanech založil Ing. Jan Hendrych (VÚKOZ Průhonice).


Působivé orientální zahrady jsou velkým trendem ve světě exteriérového designu zahrad a dvorků. Kochání bonsajistů ve Sněžném. Výpravná publikace pojednávající slovem i obrazem o čínském zahradním umění.


Upravit si zahradu v japonském stylu není problém, pokud máte cit pro řád a harmonii. Výhodou je, že krásná zahrada může být i na velmi malé ploše. Jedná se o japonskou zahradu ukrytou mezi kopci v malé vesnici Jarkow kousek od česko-polské hranice. Pro našince je k dosažení jednak z . Už dvanáct let buduje na Děčínsku svou japonskou zahradu náš čtenář Zdeněk, a jak říká, stále ještě není zdaleka hotová.


Více zjistíte na portále České hospůdky.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky