čtvrtek 10. listopadu 2016

Rostliny do koupelny

První kroky každého z nás po ránu vedou nejdříve do koupelny. Stejně, jako tam očekáváme my osvěžení, mohou být pro koupelnu osvěžením . Vybírat mohou hlavně z rostlin , jejichž přirozeným prostředím jsou nižší patra. Zásadní nevýhodou koupelen je absence okna.


Pokud v koupelně okno není, můžeme zde umístit pouze květinu umělou.

Zkoušeli jste však přenést přírodu do koupelny ? Pokud je v ní trochu prostoru navíc a alespoň malé okno, nemusíte se toho bát. Rostliny můžete v koupelně umístit na širší okenní parapety, poličky,. Jednou z nejvhodnějších rostlin do takových koupelen je šáchor . Koupelna je skvělým místem pro rostliny , kterým vyhovuje vlhko a teplo.


V koupelně se pohybuje vzdušná vlhkost kolem. Je mnoho rostlinek, kterými si koupelnu můžete zpestřit.

Do koupelny jsou vhodné všechny rostliny , které mají rády vlhko a hodně tepla, ale nezbytná je i určitá . Problémem číslo jedna při oživování koupelen je především množství světla, které mohou rostliny využít. Začněme konstatováním, že do koupelen či toalet bez . Dopřejte si živou zeleň v každé místnosti. Do kuchyně je třeba vybrat odolné a nenáročné druhy. Lampa může pomoci v případě, kdy denní světlo do koupelny sice svítí, ale jen v určitou část dne a my bychom chtěli rostlině přísun světla o . Květiny do koupelny Tma a vlhko. Ty by totiž neměly chybět ani v koupelně.


Jednou z rostlin , kterou můžeme umístit do kuchyně či koupelny , je šáchor . Jak vybrat pokojovou rostlinu do koupelny. Před výběrem rostliny je potřeba si uvědomit, jaké klima ve vaší koupelně panuje. Kdo ho má, může v koupelně květiny pěstovat. Z již zmíněných trsnatých rostlin se budou do koupelen hodit zelence ( Chlorophytum) nebo tchýniny jazyky (Sanseviera) v různých variantách.


Vlhké prostředí vyhovuje pochopitelně nejvíce vodním a bahenním rostlinám , ty ale většinou vyžadují i dostatek světla. Jako květiny vhodné do koupelny rozhodně nemůžeme označit všechny. Důležité je tedy zjistit, kterým rostlinám by se mohlo ve vaší koupelně.

Do tmavších koupelen umisťujte rostliny , které dobře snáší polostín. Ideálním řešením může být pořídit si „čističku“ ve formě nějaké pokojové rostliny. Ne každá se ale hodí právě do koupelny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky