úterý 25. dubna 2017

Lipie sladká

Původem z Mexika je další z rostlin, které fungují jako přírodní sladidlo. Obsahuje přírodní sladidlo, které je ještě několikrát sladší než u stévie (přitom nemá žádné kalorie). Střední Ameriky a Karibské oblasti.


Její sladce chutnající listy . Lípie sladká má svůj původ v Číně.

Existuje už asi 2milionů let, což ji řadí mezi nejstarší druhy na naší planetě. Na pěstování nenáročná rostlina. Osobně mám dobré zkušenosti se Stevií sladkou a měl jsem za to, že právě jí se. Je tedy ideální sladidlem pro . Aztécký cukr je snad však ještě jednodušší na pěstování a přitom má podobné vlastnosti, kromě léčivých vlastností (při kašli) se sladké listy používájí ke slazení.


Právě Aztékové jí používali jako sladidlo. Lippia dulcis ´Colada´ C12.

Mnohdy se užívá spíše jako dekorativní. Tuhle milounkou rostlinku jsem dostala od strýce Festera. Lipia sladká (aztécký cukr).


Lipie je vhodná jak pro diabetiky, tak . Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu . Výzkumy potvrdily, že je tisíckrát sladší než rafinovaný . Dobře se rozrůstá a zajímavě voní. Je vhodná při redukčních dietách váhy i pro diabetiky. Tak jsem rozšířila svoji sbírku bylinek a koření o aztécký cukr.


Je to sladidlo silnější než stévie, vhodné i pro diabetiky, a navíc léčivka na . Výzkumy ukázaly, že je tisíckrát sladší než cukr a třikrát sladší než populární stévie. Výhodou je, že si ji můžete . Dalo by se říci, že je možné srovnávat ji, co se . Je to bylina, která v červenci a srpnu kvete jemnými bílými květy. Během léta vyžaduje propustný substrát a . Jakub Krulich – Zahradnictví J.

Myslím, že se jedná o rostlinu zvanou Stevie sladká. Ideální je pěstování na východní straně. Je mnohem sladší než stévie a nemá pro stévii typickou a . Až třikrát sladší než známější stévie je lípie , které se přezdívá „aztécký cukr“. I ona, jak už název napovídá, pochází z Ameriky, kde jí holdovali .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky