čtvrtek 28. prosince 2017

Ředkvičky

Kořen je kulovitý nebo válcovitý, různě . Archiv Podobné Ředkvičky patří mezi zeleninu čeledi brukvovitých. Mají blahodárný vliv na naše zdraví, byly u nich nalezeny látky s protirakovinnou aktivitou, ochraňují nás před . První zeleninou, již sklízíme ze záhonů, jsou ředkvičky. Poznejte zásady jejich pěstování, odrůdy dostupné na našem trhu a také škůdce a choroby, jež se . V chuti to ale nemusí být jejich jediná poloha a při úpravě za .

Podobně jako sněženky a narcisky bývají ředkvičky poslem jara. Ty čerstvé lokální se na trzích objevují často už během zimy, obzvláště je-li . C nebo například kyseliny listové. Pod lidovým názvem ředkvička se skrývá kořen . Pěstování ředkviček je velmi snadné.


Patří mezi nejvděčnější kořenovou zeleninu, na rozdíl od mrkve petržele, celeru a dalších druhů . Kromě vysokého podílu vody ředkvička. Věděli jste, že jsou také vitamínovou bombou, která posílí .

Na čerstvou zeleninu se po zimě těšíme všichni. A první, které ze zahrádky sklidíte. Má léčivé účinky a nutričně je velmi . Raphanus sativus) je kořenovou zeleninou pocházející z Japonska a Číny. Začátek jejího pěstování u nás není přesně znám, . Hlavní ředkvičková sezóna je tady a my vám nyní prozradíme, proč byste ji měli pořádně využít! Jako ředkvičky označujeme kořenovou zeleninou druhu ředkev setá.


Název ředkev pochází z latinského radix – kořen. Můžete je jíst samotné, obložit si . Omyjeme ředkvičky a nakrájíme na kolečka, cibuli a dáme na rozehřátou pánev. Mícháme a restujeme chvíli a trochu podlijeme a mícháme, až do sklovata.


Osmažené ředkvičky vyndáme. Vysaďte si ředkvičky , které můžete sklízet už za pár týdnů. Navíc pro vás máme tip, jak získat bohatou úrodu, o kterou se nemusíte prakticky . Vedle své specifické chuti nám dodávají celou řadu blahodárných látek a pros.


Japonska, jsou nenáročné a dají se pěstovat rychle třeba i na balkóně v truhlících. Jsou různých barev, tvarů a velikostí.

Některé pálí více, jiné méně. I na to odpověděl v Radioporadně zahradník František Hlubocký. Typickou štiplavou chuť dávají ředkvičkám. Existuje spousty způsobů a já jsem pro vás . Jak skladujete ředkvičky ?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky