pátek 29. prosince 2017

Uzitkova zahrada

Jedlé rostliny na dlouhou dobu opustily velkou část českých zahrad s argumentem, že zahrada má být především krásná. Už dávno neplatí, že by užitková část měla vězet ve vzdáleném koutu, zbytku zahrady však nesmí dělat ostudu. Pokud si na jejím uspořádání . Užitková zahrada na pohled nevypadá tak pěkně jako hýčkaná skalka nebo záhonek s květinami.


Ale když nastane čas sklizně, všechno vynahradí. Je tvá zahrada plná plevele a tvé rostlinky se samy neubrání?

Nedovol, aby je zaplavila nežádoucí džungle. Nenech si zničit svou bohatou úrodu nebo. Současná výsadba ovocných keřů je nevhodně zvolená, překáží při práci na užitkové zahradě.


Nedořešený záhon podél plotu k sousedům a . VIDEO Pohled na zahradu po končící zimě může být neveselý. Aby byla zahrada příští rok zase plná života a barev, je nutné ji důkladně . Popri cestách, ale aj v parkoch, pri starých družstvách, či v zabudnutých . I v současné době jsou mnohými zahradníky užitkové a okrasné zahrady striktně oddělovány.

Může za to nejspíš tematické založení obou typů . Okrasná a užitková zahrada pěstování, okrasných, a, užitkových, rostlin, na, zahradě, 16. Plánování zahrady – okrasná zahrada — Baldachýn nad postel — Orchidej — Plánování zahrady – užitková zahrada — Výroba psí boudy . Práce na zahradě podřídíme počasí. Letošní zima se sněhem šetří. Nic nechutná tak jako doma vypěstovaná zelenina, čerstvě sklizená ze zahrady.


Třebaže užitková zahrada vyžaduje mnoho péče, odměna stojí . Rozpadajícím se kůlničkám na zahradách už dávno odzvonilo. Dnes jsou v módě praktické zahradní domky ze dřeva, které kromě úložného. I když ale ven zatím moc nemůžeme, práce je jistě dost, hlavně s výsevy!


S těmi souvisí i naše únorová soutěž,. Vloženo v: UŽITKOVÁ ZAHRADA. See more ideas about Veggie gardens, Agriculture and Ale. Inspirace pro pedagogy, jak naplánovat, vytvořit a starat se o přírodní užitkovou zahradu při škole a učit žáky, jak si vypěstovat . Našli jsme celkem návody pro dotaz: žijeme na zahradě, užitková zahrada. DIY ozdobný květináč na bylinky.


Co červenec neuvaří, srpen nedopeče, říká stará pranostika. Na zahradě je příjemně, ovoce dozrává a čerstvě utržené je plné chuti .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky