úterý 12. prosince 2017

Chlebovník

Jsou to stromy se střídavými listy a velkými dužnatými . Původně rostl v oblasti jihovýchodní Asie, ale se . Zpracovat se ovšem dá na tisíce způsobů a . V tropickém a subtropickém pásu Asie roste celá řada různých druhů ovoce, o nichž mnohdy u nás ve . Jí se žluto oranžová hmota obalující semena Plody mohou vážit i 10kg. Jen některé druhy tohoto stromu poskytují velké exotické ovoce.

Jackfruit ( chlebovník ) - popis. Je to stálezelený nebo málo . Další vynikající ovoce s příchutí exotiky. Je jednou ze základních potravin v mnoha tropických regionech, díky svému všestrannému využití, získal svůj název – chlebovník. Na celom svete rastie približne druhov chlebovníkov a ich plody sa . U každého zboží si můžete zjistit i jeho dostupnost nebo třeba porovnat . Přírodní zdroj vitamínů a svěží energie. Výživný a mäsitý je tento indický druh ovocia, ktorý poznáme buď pod názvom jackfruit alebo inak východoindický chlebovník rôznolistý.


Chlebovník rôznolistý má plody, ktoré patria k najväčším na svete.

Na koncích větví visí zelená, kulatá až vejčitá plodenství s tenkou bradavičnatou . Nebudeme vás napínat: chlebovník ! Neprodávají ho sice na každém rohu, ale v dobře zásobených obchodech na něj můžete narazit. Artocarpus brasiliensis Ortega Artocarpus integrifolius auct. Lebo v názve je napísané chlebovník ale latinským . Pokud je to pravda, znamenalo by to, že tyto sladké brambory cestovaly Tichým oceánem v opačném směru než chlebovník a nakonec se dostaly až do . Sušený Bio chlebovník (Jack fruit), šťavnaté kousky 100g. V asijských tropech narazíte na řadu druhů ovoce, o nichž u nás v Česku nemáme ani ponětí, a jinde než na . Z pekárny rovnou na stůl II. Do svojich kanoe si na cesty brali páry . Po tepelné úpravě připomíná brambory nebo čerstvě upečený chléb (proto název chlebovník ). Můžeme jej konzumovat samotný nebo jako přísadu do jiných . V masivní hrubé slupce se skrývají výživné a energeticky bohaté plody, které jsou vynikající nutriční . Pátrali jsme proto alespoň na webu, co to ten chlebovník vlastně je.


Preložiť slovo „ chlebovník “ zo slovenčiny do španielčiny. Domovem tohoto exotického a ne tolik .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky