středa 14. května 2014

Stojky na pergolu

Dobrý den, chystám se na pergolu 2x8m. Stojka pergoly na kraji betonoveho zakladu - ako? Kolik hranolů pro pergolu ? Ukotvení pergoly posts 18.


Pergoly Archiv Podobné Aby Vám plotové sloupky nebo pergolové stojky vydržely co nejdéle, je dobrá je uchytit k podkladu pomocí kování.

Doba, kdy se dřevěné sloupky betonovaly . Linda není samostojná, a proto je důležité použít pro její spolehlivou fixaci do země kotvících prvků. V závislosti na typu terénu se k . Popis: Stojky pergoly jsou vyrobeny z . Důraz je třeba klást spíše na kování, do kterého sloupky připevníte. Pergoly řady Standard jsou naším nejprodávanějším typem zahradních přístřešků. Robustní dřevěná konstrukce a klasické tesařské spojení stojek s .

Svépomocnou stavbou pergoly můžete ušetřit mnoho peněz. Začali jsme z jednoho boku, nejprve stojky v rozích. Zemní vruty lze objednat pouze s montáží pergoly nebo stání. Součástí dodávky jsou zemní vruty vč.


Proč si v létě neposedět v příjemném stínu pergoly a užívat si pohody? S její stavbou můžete začít už teď a my vám poradíme, jak na to. Zajímalo by mě jakým způsobem se spojuje konstrukce dřevěné pergoly. Vrut se krásně zavrtá do země a nakonec na něj nasadíte koncovou patku, které se v pozdější fázi připevní stojka od vaší zahradní pergoly. Nejlépe začneme tak, že si rozložíme „na sucho“ boční stranu pergoly (x stojka , x pozednice, x krátká vzpěra) - viz.


K výrobě používáme masivní smrkové hranoly 1x 1mm na stojky a pozednice. Krokve jsou vyrobeny z hranolů X 1mm. Prodloužit či zkrátit níže uvedené prvky pergoly ( stojky , pozednice, krokve, vzpěry ) lze zcela libovolně.


Cena každého prvku pergoly , zmenšeného méně. Stavbu pergoli by měl zvládnout každý zahrádkář. Myslete na to, že stojky je dobré pevně připevnit.

Na pergolu použil masivnější profily Nelíbí se mi pergoly z profilů malých průřezů, na svoji velikost působí neesteticky a nestabilně. Když byli hotové, tak jsem vyměřil umístění stojek a umístil jsem. Celý rozpočet na pergolu byl oproti cenám, které jsou na netu dost nízký.


Obvyklá výška pergoly je m, nosné stojky mají velikost 9xcm. Jsou-li mohutnější, pergola nepůsobí na pohled vyváženě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky