středa 13. dubna 2016

Tesařík krovový

Larvy tesaříka krovového dorůstaji velikosti do 3 . Malý, sotva dvoucentimetrový brouček tesařík krovový je po staletí zlým snem správců historických objektů. Jeho žravé larvy dokážou . Napadení masivního dřeva srubu tesaříkem krovovým se může výjimečně stát a vyžaduje okamžitou reakci a důsledné řešení. Kmen: členovci Arthropoda Obtížnost hubení: st.


Dřevokazný hmyz dokáže nadělat velkou neplechu a není snadné se ho zbavit.

Je - mm veliký, šedohnědý až černohnědý brouk s šedivými skvrnami na krovkách . Podívejte se, jak vypadá červotoč nebo tesařík a co proti nim podniknout. Naučte se jej spolu s námi rozeznat a nechte si poradit, jak se ho zbavit. Vysoká teplota je optimální pro vývoj larev tesaříka, které se . Hnědě zbarvený brouk se dvěma příčnými pruhy na krovkách.


S dodávkou dřeva na zatopení se nám dovezl i tesařík krovový a po měsících vidíme v dřevěném palubkovém obložení díry. Dosahuje délky až mm, vyznačuje se smolně hnědým . Pokud to opravdu tesařík je, tak larva má několik stádií a brouk se z ní. Krovy v domě může napadnout z našich druhů jen tesařík krovový.

Tím se tesařík krovový , brouk světle až tmavé hnědé barvy, od svých příbuzných . Zajišťuje dřevěné konstrukce krovu. Larvy brouka tesaříka krovového prožírají dřevo v trámech, a tím ohrožují celou dřevěnou konstrukci věže. Hubení tesaříka krovového.


Zjistil jsem, že se mám krov místy napadený tesaříkem. Nevím jak u krovů , ale mám takovou zděnou zahradní chatku na nářadí a zahradní . Hylotrupes bajulus - tesařík krovový , samice. Dospělí tesaříci dobře létají.


Samice během svého života naklade kolem 2vajíček. BIOLOGICKÉ NAPADENÍ DŘEVA. Popis : 8-22mm dlouhý, tělo zploštělé, tmavě hnědé, chloupky tvoří nezřetelné skvrny , tykadla krátká. Pokud budete mít podezření, že právě Váš dům ohrožuje škodlivý tesařík – tedy tesařík krovový nebo tesařík obecný – neváhejte ani chvilku a vyhledejte . Ničí krovy, dřevěné obložení, stěny, . Je zřejmě nejnebezpečnější dřevokazný hmyz u nás.


Přes 3let stará barokní sýpka postavená ve vsi Břešťany nedaleko hory Říp dostala nový krov a dokončuje se střecha. Objekt sýpky, která patří. Prosím o určení tohoto broučka, respektive o potvrzení, či vyvrácení zda se jedná o Tesaříka krovového (doufám, že ne).


Napadá suché zpracované dříví jehličnanů - trámy.

Larvy (vývoj - let) rozežírají . Tesařík s velmi plochým tělem – velikost – mm.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky