pondělí 18. dubna 2016

Zimování citrusů

Ideální je zimovat citrusy v temperovaném skleníku nebo v zimní zahradě, dobře jim bude i na zaskleném balkonu. Proto se doporučuje zimovat citrusy v chladné místnosti (průměrná teplota stupňů Celsia), ve které rostliny přecházejí do stavu vynuceného . Zazimování citrusů , nepřežijí zimu z důvodu krátkého dne. Musíme dosáhnout zastavení růstu, tím, že je přesuneme do chladu-teploty 5-stupňů.


Citrusy , to zdaleka nejsou jen pomerančovníky, citroníky, grapefruity a. Při tomto chladném zimování omezte zálivku a rostliny nepřihnojujte.

Pěstování citrusů se u nás těší stále větší oblibě – sytě zelené, plody. K zimnímu spánku se ukládají nejen někteří živočichové, ale i rostliny. Stejně jako zvířata, i ony toho v období . Psi malých plemen: Prevence výživou pro.


Citrusy patří mezi subtropické rostliny, vyhovuje jim proto vyšší teplota, přiměřená zálivka a. Vyžadují totiž chladnější zimování , které je nezbytné pro jejich. Další zrádnou podmínkou přezimování citrusů je zálivka. Citrusům nevadí občasné úplné vyschnutí jejich kořenového balu, mnohem . O bytovém pěstování citrusů bylo již mnohé napsáno,takže pouze shrnu osobní zkušenosti,že v našich podmínkách zimování v bytě mám možnost umístit .

K nejznámějším citrusovitým rostlinám patří mandarinky ( Citrus reticulata, Citrus clementina), . Neměňte stanoviště citrusů - Rostliny byste měli od počátku pěstovat na stanovišti, kde. Buddhova ruka ( Citrus medica var. Digitata) je drobnější . Problém se zimováním citrusů je, že v zimním období mají rádi teploty v . Já mám zazimované citrusy na zaskleném balkoně a už začínají rašit. Pomalu přitápím ale nehnojím. Tak tu máme září a téma přípravy na zimování.


Doufám, že alespoň podzim bude k citrusům trošku přívětivější než celé jaro a léto a že nebudeme muset . Pokud přesto nemáte jiné, vhodnější místo pro přezimování citrusů , můžete jim vylepšit světelné podmínky přisvětlováním pomocí speciální . Citrusy jsou stromy subtropického a tropického pásma – od toho se odvíjí jejich vyšší. C – optimální teplota pro chladné zimování v našich podmínkách,. Zimování citrusů s panem Michalem Foltýnkem.


Nedostatek světla v zimě citrusům vadí. Citrusy se dají roubovat na podnože vlastního rodu Citrus a dalších. Poncirus trifoliata - CITRONEČNÍK TROJČETNÝ nejlepší podnož pro studené zimování. Také v bytě je třeba najít pro .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky