pondělí 25. dubna 2016

Živý plot ze smrků

Pokud chcete mít neprůhledný plot po celý rok, jehličnany jsou ideálním řešením a hodí se všude. Podle dendrologa navíc vytvářejí i . V e-mailové schránce jsme objevili dotaz od naší čtenářky Vlaďky, která plánuje vysadit živý plot ze smrků. Neví si však moc rady jak se . Vloni jsme založili živý plot ze smrčků, máme jich s mezerami asi cm. Během jara a léta pěkně povyrostly, mohli byste nám poradit – kdy .

Na jaře zastřihnout pouze terminál,v Srpnu zastřihnout co to půjde. Zásadní chybu dělají pěstitelé že nezaštipují terminální výhon včas. Zdravím, vše záleží na velikosti stromků při výsadbě a požadované výšce živého plotu.


Vezmu to podle sebe - vysazovali jsme semeníčky z . Jeho nevýhodou je ve středním věku časté vyholování a odumírání spodních větví. V dubnu nastávají pro výsadbu živého plotu nejvhodnější podmínky. Mám s tím problémy,stromky . Smrkový živý plot nemá být nikdy nižší než metr .

Máme živý plot z obyčejných smrků. Sousedovi by stínily na zahradu, tak jsme domluveni, že je budu udržovat na . Ve vyšších polohách se výborně daří smrku ztepilému, který je také tradiční. Při výběru jehličnanů na živý plot vycházíme jak ze stanovištních podmínek a . Evropský druh, dorůstá do výšky - m, jehlice má tmavě zelené. Nároky: Lépe roste ve vyšších polohách a ve vlhčích půdách.


Na podzim jsme koupili chatu, kde je kolem cesty živý plot ze smrků. Jsou vysoké asi 5m avšak spodní patra jsou proschlá a nevypadá to . Až do června dřeviny využívané k výsadbě do živých plotů silně obrůstají. Pak nastane v růstu malá přestávka. S řezem dřevin nesmíte čekat až . Výsadba – smrky vysazujeme již podle plánované výšky živého plotu. Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nemáte někdo náhodou na zahradě živý plot ze smrku ? Jelikož nám soused u novostavby na podzim . V katalogu nemáme podrobnější informace o smrk zivy plot.


Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá vašemu dotazu. Mladé smrčky se neřežou v době jarní sadby. Nicméně je vhodné ve stejný rok ihned po polovině léta zkrátit boční strany.

Rostliny, které se dávají do živého plotu , dobře snáší řez. Jestli tedy máte právě teď chuť ostříhat plot, směle do toho. Umělý živý plot imitující jehličí smrku nebo cypřiše CONIFER S - STANDARD dodáváme v rolích (délka m) o výškách m, m, m, m nebo m. Na druhou stranu, pokud trváte na tom, aby byl živý plot z jehličnanu, máte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky