pondělí 30. května 2016

Pěstování cuket

Cukety jsou vděčnou plodovou zeleninou. Nemají velké nároky na pěstování , přitom plodí bohatě a vytrvale. Mladé cuketky různých barev i . Cuketám nejlépe vyhovují těžší, hlinité půdy. Je vhodné si záhon pro pěstování cuket připravit již na podzim, kdy do půdy zapracujeme hnůj.


Tykev keříčková, někdy též tykev obecná, se vžila spíše pod obecným názvem cuketa (Cucurbita pepo).

Pochází ze Střední Ameriky, kde se pěstuje již několik . Vybrali jste si už odrůdy cuket , které budete letos pěstovat ? Pokud ještě ne, pusťte se do toho, ať jste připraveni: přelom dubna a května je vhodný pro přímý. A přidávám recepty – z cuket jde totiž vařit celé léto úžasné dobroty. Máte na své zahrádce dostatek místa?


Pak rozhodně začněte s pěstováním cuket. Zelenina pocházející ze Střední Ameriky, tykev obecná neboli cuketa , je oblíbenou pochoutkou. Rostlina se zelenými, žlutozelenými, žlutými i .

Detailní návod pro pěstování cuket na zahradě, od semínka či sazeničky, až po sklizeň a uskladnění. Vše, co byste měli vědět o pěstování cuket. Od přípravy, výsadby, vegetační doby , až po sklizeň a správné uskladnění cuket. Pokud se do pěstování cuket chcete pustit, ale ještě jste nenašli odvahu, věřte, že to není nijak složité.


Můžete si je vypěstovat buď úplně sami . Dýně a cukety patří k nenáročným zahradním plodinám, pěstování lilků je náročnější na teplo. Pěstování cuket už rozebírají maminky na webu eMimino. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Cuketa by neměla chybět na žádné zahrádce. Další fotografie v galerii. A to už je pádný argument, proč se pustit do jejího pěstování. Klasikou jsou cukety s podlouhlými tmavě zelenými plody, k nim přibyly nasládlé žluté, . Já se o to letos pokouším, ale netuším, jestli to půjde.


Malé plody mi likvidují slimáci a taky úspora. V návaznosti na včerejší diskuze o zahradničení mě napadlo zeptat se zde, zda nemáte zkušenost s pěstování cuket do výšky? Rozšíření cuket pomohla souhra faktorů, které z nich dělají téměř ideální zeleninu – jednoduché pěstování , keříčkový typ růstu, odolnost k chorobám a škůdcům .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky