pátek 13. května 2016

Trávníku

Písek na trávník je specifický – nesmí být ani hrubý a ni příliš jemný. Velká zrna – kamínky se špatně zapravují do drnu a zůstávají trvale na povrchu. Hustý zelený trávník je nejdůležitější částí zahrady.


Teprve v jeho sousedství ostatní barevné květiny a další rostliny náležitě vyniknou. Příčin toho, že po zimě v trávníku občas objevíme holá místa, může být několik. Občas se stane, že si koupíte hodně levnou travní směs, .

Chcete letos založit vlastními silami trávník ? Vhodná doba je teď na jaře. Dostatek vláhy, vyšší denní teploty a jen výjimečně slabé noční mrazíky – to jsou. Trávník je udržovaná travnatá plocha parkového typu.


Od louky se zpravidla liší účelem, způsobem údržby, způsobem založení i skladbou rostlin. Září je nejlepší doba na založení trávníku. Půda je zpravidla ještě dostatečně teplá, aby klíčení pobíhalo rychle. Už nehrozí tropické dny, tudíž .

Nás návod krok za krokem Vám zakládání trávníku velmi usnadní. Zvolit je možné přímý výsev nebo travní koberec. Obě metody mají své výhody i nevýhody. Každý majitel zahrady touží po krásném, hustém a zeleném pažitu.


Dobrá zpráva je, že ani v létě není pozdě na to, dát váš trávník zase do kupy. Stručně řečeno, v létě se dá dělat s trávníkem vše, co jste mohli či měli udělat už na . K celoroční péči o trávník patří nejen pravidelné sečení a zavlažování, ale i jeho hnojení. S jeho pomocí dodáte trávě potřebné živiny, a brzy se . Součástí jarní péče o trávník je i vertikutace. S ní vám pomůže elektrický vertikutátor VS 3E, který je lehký a snadno se ovládá.


Záleží jen na tom, jak rychle trávníkchcete mít a kolik do něho chcete . Správná chvíle pro vertikutaci (provzdušnění trávníku ) přichází obvykle z počátku dubna a poté v září. Pro trávník je tento úkon to nejlepší, . Zásady pro založení a údržbu trávníku. Základem je dokonalá zahradnická příprava půdy před výsevem osiva.


Hustý a krásně zelený trávník je ozdobou každé zahrádky. Aby však byl vždy precizně upraven, vyžaduje určitou péči. Bohužel jej nestačí pouze posekat, .

Krásný trávník je snem mnoha zahrádkářů. Hebký, zelený, bez plevelu. Nejlepší cestou je založení nového trávníku. Jsou na vašem trávníku nějaké lysiny?


Ale není to ta nejsnazší . Tak to je poté na čase ho trochu oživit. Příčin může být celá řada – a my jsme pro vás zde sestavili několik tipů, co můžete .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky