čtvrtek 19. května 2016

Schody do zahrady

Na svahu se bez schodů většinou neobejdeme. Zaměříme se proto na vytváření originálních schodů v zahradě tak, aby byly plně funkční,. Zároveň však musí dobře vypadat a zapadat do okolního terénu.


Tyto schody skvěle doplňují dlažby z kategorie Natural. Jsou mrazuvzdorné a povrch je opatřen impregnací.

Klíčová slova: Do zahrady , K chodníkům, Na terasy. Uvažujeme-li o schodišti do zahrady , chceme s největší pravděpodobností vyřešit propojení různých výšek terénu. Poměr výšky a šířky schodu stanoví vzorec 2x výška 1x šířka = délka kroku.


Za pohodlné a vhodné do zahrady tedy považujeme schody se . Při zakládání cest i schodů musíme včas myslet na jejich funkčnost, užitek a. Mořené, dřevěné lávky patří do zahrady s asijským pojetím. Obecně připadají pro stavbu schodů v zahradě v úvahu schody z jednotlivých dílců a monolitická schodiště. Pomocou vŕtačky, samorezných skrutiek do dreva a elektrického.

Do pórů vniká voda, zmrzá a způsobuje odlupování vrstev z povrchu. Kromě toho se ve vlhkých pórech uchycují řasy a mechy, schody jsou pak nebezpečně . Staré zámecké schody přinesly do zahrady duch minulosti. Další dominantou zahrady se stalo krbové sezení s lavicemi ze starých nepotřebných schodů ze . Vonkajšie schody môžu byť vyrobené z rôznych materiálov. Môžete použiť kameň, betón, drevo alebo dokonca pneumatiky.


Podle toho, jestli patří k vaší chatě, bungalovu anebo noblesní vile, by měly vypadat i zahradní schody. Stejné pravidlo platí, plní-li schody funkci předělu mezi výškovými úrovněmi v zahradě nebo při přechodu z terasy do zeleně, do bazénu. Ukázky námi realizovanách okrasných zahrad a zahradní architektury. Venkovní schody jsou stupně z jednoho prostoru do druhého.


Pokud chceme, aby působily jako výrazný architektonický prvek, volíme materiál . Mať záhradu vo svahovitom teréne je výzva. Schody do zahrady Kinského. Záhradné schody sme predĺžili – rýľom sme vykopali chodník do tvaru esa.


Zadání Poptávám truhláře na dodávku a montáž dřevěných schodů do zahrady - stejné jako schody na přiložených fotkách. Zajišťujeme celý proces od návrhů a projektů až po realizaci Vaší zahrady na klíč.

Vytváříme japonské, přírodní, feng šuej, venkovské, rajské i moderní zahrady. Jestliže chceme, aby naše zahrada měla unikátní atmosféru a získala jedinečný styl, měli bychom do ní zakomponovat také schodiště. Povrch betonu srovnáme a vyspá- dujeme do sklonu 2–. Materiál, budování v terénu, rovinné zahrady , konstrukce stupňů,.


Materiál určený pro stavbu schodů bude do určité míry diktovat jejich tvar. Už dávno ale tyhle schody do nebe nikam nevedou, původně se po nich dalo vystoupat z Husitské ulice, projít domy a dostat se tak do.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky