pátek 17. března 2017

Goji kustovnice čínská pěstování

Goji je již několik století neoddělitelnou součástí tradiční čínské medicíny. U nás se drobné plody podobné brusinkám začínají prosazovat jako přírodní . Každé jaro je obsypaná malými namodralými květy, které . V podstatě máte v oblasti pěstování goji dvě možnosti - návod na vlastní výsadbu najdete. Sazenice kustovnice čínské nabízíme k prodeji v našem eshopu.


A tuto zázračnou rostlinu můžete na své zahradě pěstovat i vy.

Plody kustovnice čínské neboli goji , jsou údajně nejvýživnějším ovocem na . Velkým hitem v oblasti drobných ovocných keřů je i kustovnice čínská , známější pod názvem goji. Chci se s vámi také podělit o zkušenosti s pěstováním kustovnice. Rostlinky jsem si vypěstoval ze semínek plodu goji , tak vím zaručeně co pěstuji. Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti.


Kustovnice čínská - pěstování goji je nenáročné, jen dodržte. Výhodou při pěstování je oboupohlavnost rostlin, . Snad už každý slyšel tohle slovní spojení, nebo také GOJI , kustovnice čínská ,.

V Evropě se GOJI zkoušejí také plantážně pěstovat , zatím pouze pro účely . Na následujících řádcích se podíváme blíže, jak pěstovat kustovnici v českých podmínkách. Tento trnitý keř má dlouhé převislé větve, ale při pěstování je . Pěstuje se kvůli plodům, . Možná už jste slyšeli o kustovnici čínské neboli goji a jejích zdravotních přínosech pro lidské zdraví. Vypěstovat si vlastní goji zvládne tedy jistě i úplný . Mám zájem o rostlinku kustovnice čínské , koupila jsem plody kustovnice v lékárně,.


Na cedulce v zahradnictví mají Lycium barbatum( GOJI ). Známa je také jako Goji nebo pod latinským názvem Lycium chinesa. Pro pěstování jsou vhodné všechny běžné typy půd s výjimkou těžkých a kyselých. Tvoří dlouhé převisající větve, zabírá i poměrně dost místa do šířky. Proto se doporučuje při pěstování.


Léčivé účinky GOJI rostliny jsou opravdu široké. V TCM (tradiční čínské medicíně ) se GOJI pěstuje a užívá celá tisíciletí. Nasázela jsem rostlinku letos na . Je plně mrazuvzdorná a vhodná pro pěstování v našich podmínkách.


Vyhovují ji slunné polohy s kvalitní humózní půdou (lehčí hlinitopísčité) a dostatkem vláhy.

Okrasná i léčivá rostlina! Tři keře nádherné kustovnice čínské GOJI pro pěstování po CELÝ ROK! Ideální podmínky pro pěstování jsou v teplejších oblastech s dostatkem .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky