čtvrtek 30. března 2017

Pažitka pěstování

Hodně důležité je při pěstování pažitky v domácích podmínkách také světlo. Na stanoviště za oknem ho totiž dopadá mnohem méně, než na místo, kde rostlinu . Protože se běžně pěstuje na jednom stanovišti i několik let, je třeba počítat s tím, že pažitka může kvést a protože jsou květní stonky dřevnaté, je možné je . Jak pěstovat pažitku v květináči. Odolná bylinka příbuzná česneku a cibuli.

Vypěstujte si čerstvou pažitku za oknem v kuchyni. Pře čti si zajímavý článek o pažitce , jejím zdravotním účinkům a taky pěstování. Pažitka má ráda světlé a slunné místo. Dorůstá do výšky 20–cm.


Její pěstování je poměrně snadné, ke svému životu potřebuje . Podívejte se na jejich rady a přidejte do diskuze své zkušenosti. Vypěstovat si pažitku doma v květináči není nijak složité.

V dnešním článku vám poradíme, jak pěstovat pažitku v květináči na okenním . Pro kuchyňské použití nejsou vhodné stvoly, na kterých je květenství pažitky. Dosahuje výšky – cm. V kuchyni využijeme úplně celou. Je mrazuvzdorná a můžeme ji pěstovat s sklízet po celý rok. Rostliny dorůstají do výšky 35 . Listy pažitky se příliš nehodí ani k sušení ani k zamražení.


Kromě pokojových rostlin je možné doma pěstovat také bylinky. Proč kupovat sušené a drcené bylinky, když existuje možnost utrhnout si přímo . Ploché listy s jemně česnekovým aroma. Někdy se také nazývá česneko- pažitka.


Sklízí se dle potřeny seřezáním natě. Přejít na Pěstování - V polní kultuře pěstujeme pažitku ze sazenic předpěstovaných brzy na jaře v pařeništi, které vysazujeme po několika do sponu 5 . Bazalka, petržel a pažitka patří k nejčastěji pěstovaným bylinkám v českých. Jak tedy správně pěstovat bazalku, petržel a pažitku ?

Umístit ji přitom můžete jak na zahradu, tak na balkon či za okno - více na . Je odolná vůči zimě a na záhonu nás přivítá již brzy zjara. Vysoce výnosná odrůda pro pěstování v květináči i na záhoně, velmi dobře přezimuje. Pěstovat ji je možné krom záhonu také v . Vyniká vysokým obsahem vitaminu C.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky