středa 27. srpna 2014

Svažitá zahrada

Většinou z nich bývá nádherný výhled do okolí, ale jejich výstavba a údržba je tvrdým oříškem. Zatravnit, podepřít zídkami, nebo založit alpínum? Velká a svažitá zahrada v přírodním stylu. Tentokrát se na nás obrátili majitelé poměrně rozsáhlého pozemku svažujícího se směrem na . Dovolují vytvářet členité scenérie.


Poskytují svým majitelům a návštěvníkům mnohem větší množství zajímavých pohledů a také možností ztvárnění.

Chtěli jsme vytvořit místo, kde se nám bude příjemně pracovat, relaxovat, potkávat s přáteli a žít. Dá se říci, že on a zahrada vlastně tvoří sourozenecký pár. Zahrada byla poměrně svažitá , rozhodli jsme . Styl zahrady ve stráni nad Berounkou ovlivnila rozlehlost pozemku a také netypický dům, který si majitelka postavila. Rustikální stavení vyvažují . Krásná chalupa, výhled prudkým údolím, ovocné stromy, studánka, potok. Firemní zahrada navržená s participací zaměstanců.


Základem kompozice jsou terénní modelace, které vytvořily několik pobytových teras. Svažitá zahrada chalupy - Frýdštejn.

Popis: mírně svažitá zahrada u rekonstruovaného venkovského stavení. Návrh: centrální obytný dvůr s posezením, soukromé posezení na terase, zastřešené i . Rozšíření rodinné zahrady Jesenice (800m2), realizace klient. Tento miniprojekt řešil svažitý přechod mezi vstupní částí do domu a užitkovou zahradou v horní . Důležité pro nás byly výhledy z obrovských oken a návaznost na okolní krajinu,“ míní architekt.


Principiální postupy při zakládání svažité zahrady. Vyplatí se zde více přemýšlet než při zakládání zahrady na rovině. Součástí zahrady je budova bývalé celnice, ve. English: Bluff garden in Volavec village, Semily District, Czech Republic.


Větší sklon potrápí většinu motorových sekaček. Až do sklonu 7° nás zatravněné . Pro předchozí fotku ťukněte vlevo nebo táhněte zleva do prava. Pro další fotku ťukněte vpravo nebo táhněte zprava do leva. Konkrétně její horní, svažitá část.


Václav Kazimír Netolický na místě bývalých vinic. Na zahradě se vysazuje na svažitá , vlhká a zastíněná místa mezi balvany, do lesní písčito-hlinité půdy s tufem (pemzou) nebo vápencem, ve vrchní vrstvě . Přáním majitelů bylo koncipovat novou podobu zahrady do přírodě blízkého stylu s. Původně mírně svažitá zahrada byla rozdělena do dvou výškových úrovní, .

Dominantní obývací pokoj, s výhledem do zeleně zahrady, je oddělitelný . Důležitým faktorem je také to, na jaké části svažité zahrady je umístěn dům. Je-li dům nad svahem, spád by neměl začínat těsně v jeho blízkosti . Pokud máte pozemek určený k vytvoření zahrady ve svahu, přirozeně z toho vyplývá vytváření teras a náspů. Kvalitní architekturu bylo potřeba doplnit adekvátním řešením exteriérových zahradních prostor.


Dům dělí svažitou zahradu na vstupní část a část pobytovou,.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky