pátek 29. srpna 2014

Živý plot z tisu

Tak bych se ráda zeptala, jestli někdo neví o plotu z tisu na Vysočině popř. Kdy a jak hlavně ostříhat plot z tisu 2. Plot z tisu - taxus baccata - kult. Tisy jsou stálezelené dřeviny, které se hodí jak na živý plot tak jako solitera. Tis je okrasný jehličnan, který je vhodný jak k tvarování do různých dekorativních tvarů, tak i na vyšší živý plot.


Snadno se pěstuje a dobře regeneruje.

Pokud chcete mít neprůhledný plot po celý rok, jehličnany jsou ideálním řešením a hodí se všude. Podle dendrologa navíc vytvářejí i chráněnou zástěnu na . Takhle má vypadat živý plot ze zeravu. Nutná je ovšem pravidelná údržba.


Kupte nyní na zahradnictví Flos! V sekci živých plotů najdete nejenom klasické buxusy, bobkovišně a túje, ale i mnoho dalších krásných a zejména kvetoucích rostlin, jež dorůstají . Typické anglické trvalkové a smíšené záhony by bez tisových lemů měly jen . Tisy velice dobře regenerují a snášejí hluboký řez.

Hodí se jako živý plot , exempláře se zajímavým habitem můžeme použít na solitérní . Tis - popis rostlin zásilkového zahradnictví živé ploty. Stálezelené a jehličnanové živé ploty stříháme jednou ročně, a to nejlépe na jaře. Naše domácí dřevina, jejíž větví se ve středověku hojně používalo k výrobě luků, neboť dřevo je tvrdé a velmi pružné. Tis červený je naší domácí dvoudomou dřevinou, dříve hojně rozšířenou po . Když doroste do požadované výšky, je hustý a neprostupný. Dobrý den, mohu se zeptat co by jste doporučili pro živý plot víc, thuji nebo tis ? Cenově mě více zaujala Thuje, ale bojím se jestli není moc . Vypěstovat si okolo zahrady živý plot , který vám budou sousedi závidět, je mnohem.


Pro tento účel je tis naprosto ideální – vydrží mráz i přímé slunce, roste . Svými lesklými jehlicemi je tis jeničkou ve stálezelených dřevinách pro živé ploty. Tisy rostou pomaleji, ale dají se velmi dobře tvarovat do pravidelných a . Jestliže potřebujete, aby živý plot byl vysoký za delší dobu, zvolte tis. Tis je jediná jehličnatá dřevina, která dobře snáší silný řez, ale protože . A nezapomeňte, že tvarované živé ploty vyžadují pravidelný řez. Taxus x media ´ Hicksii´, .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky