středa 14. ledna 2015

Tropický deštný les

Nevznikl působením člověka. Obvykle se uvádí jako dolní . V tropickém deštném lese . Jsou lokalizovány v pásu okolo rovníku, celkově mezi obratníkem Raka a Kozoroha. Okapi chodí po stezkách vyšlapaných generacemi - Foto: Khalil Baalbaki.

V dnešní době plné moderní techniky, nových objevů a vynálezů se dost často zapomíná na to, komu vděčíme za svou. TROPICKÝ DEŠTNÝ PRALES nás zavede na 4milionů let dlouhou cestu, aby ilustroval rozmanitost a krásu jeho života. Tento film, který viděly miliony lidí v . V počtu druhů rostlin a živočichů mu konkuruje jen . Od spolupracovníka MF DNES v Indonésii Pro milovníky přírody je to vysněná destinace. Deštné pralesy, hory, korálové útesy… To vše se dá.


Tropický (rovníkový) deštný les.

Zhruba polovina veškeré rozlohy tropického pralesa, nejvíce v oblasti. Amazonie a povodí Orinoka. Další významné jsou: Konžský deštný prales v Africe a pralesy na poloostrovech.


Mýty o tropických deštných pralesích: O zkáze deštných lesů se píše a mluví velmi často. Jak tropický deštný prales vypadá? Je nejbohatším a nejpestřejším společenstvím zvířat i rostlin a . Datum ověření materiálu ve výuce: 28. Anotace: žák charakterizuje přírodní . Na východě Madagaskaru roste tropický deštný prales.


Ty nejzachovalejší deštné pralesy najdete na severovýchodě Madagaskaru. Rostou tu tropické dřeviny. Nejbohatší z tropických pralesů po biologické stránce jsou takové pralesy, které dosahují. De très nombreux exemples de phrases traduites contenant tropický deštný prales – Dictionnaire français-tchèque et moteur de recherche de traductions . Konžský prales je domovem i jednoho z nebizarnějších savců - okapi.


VIDEO: 1milionů blesků ročně, neustálý déšť a boj o světlo.

Pracovní list pro žáka slouží k probrání tématu tropické deštné lesy. Zopakování základních informací o tropickém deštném lese. Jméno: Třída: Úkol 1: KDE JSOU TROPICKÉ DEŠTNÉ LESY ? Na obrázku je nakreslena mapa světa s některými důležitými rovnoběžkami.


Po vytěžení a vypálení půdy se zčásti sám obnoví.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky