středa 28. ledna 2015

Legionella ve vodě

Výskyt bakterie má skoro pokaždé stejný průběh. Jeden z nájemníků si stěžoval na to, . Legionella se zpravidla objevuje právě ve vodě teplé. Mikrobiologická laboratoř společnosti EMPLA AG spol.


V Praze se opět objevila nebezpečná bakterie legionella. Vlivem elektrolytické oxidace ve vodě přítomných chloridů na volný chlor dodatečně vodu.

Příčinou je nebezpečná bakterie legionella , která při vysoké koncentraci ve vodě způsobuje vážné . Byla izolována z mnohých běžně dostupných zařízení kolem nás jako . Jednou z nejúspornějších variant, jak mohou lidé za teplou vodu ušetřit,. Nejčastěji se množí v klimatizačních zařízeních, . V domech v Novodvorské ulici Praze se ve vodě přemnožila bakterie legionella. Rozvody teplé vody jsou od pátku dezinfikovány, opatření . V rozvodu teplé vody v části pražského Proseku se včera objevilo vyšší množství bakterie . Růst kulovitých kolonií legionelly.

Ve starším bojleru je dobré ohřívat vodu na vyšší teplotu. Bakterii se dobře daří ve vodě o teplotě – °C. Systémy ohřevu TUV včetně rozvodů jsou vhodným prostředím pro život a rozmnožování legionelly. Zdroj nákazy je v životním prostředí, vodě z jezer, vodních toků, rozvodů teplé . Bakterie legionella se běžně vyskytují v jezerech, rybnících a řekách. Rozbory vzorků teplé vody odebrané pražskými hygieniky dne 12.


Tato hodnota však není pro výrobce . O tom, že v pitné vodě není legionella nebezpečná, svědčí i to, že zákon dodavatelům pitné vody neukládá povinnost tyto bakterie sledovat. Dosud bylo objeveno na šedesát druhů z nichž asi dvacet je nebezpečných. Aby se mohla rozmnožovat, potřebuje vodu. O jedné z bakterií, která byla poprvé izolována teprve před necelými čtyřiceti lety: . Ke kroku přistoupili poté, co se z vodovodních trubek europarlamentu nepodařilo odstranit bakterii legionellu.


Té se daří v teplé vodě a může . Tyto bakterie žijí ve vodě a za vhodných podmínek, např. V potrubí mostecké nemocnice objevili nebezpečnou bakterii legionellu. V několika domech na pražském Střížkově objevili hygienici ve vodě legionellu. Policie obvinila z obecného ohrožení třiatřicetiletého muže z Prahy, v jehož hotelu na Zlínsku se ve vodě objevila nebezpečná bakterie .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky