úterý 30. srpna 2016

Bělověžský prales

Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Najdete tu staleté stromy čnící k obloze, obrovské tlející padlé kmeny obrostlé . Tentokrát nejde o kácení kvůli kůrovci, ale naopak o sázení nových stromů. Ekologové jásají Evropská . Poslední nížinný prales Evropy je ohrožen.

Prezident Miloš Zeman příští týden poletí na třídenní oficiální návštěvu Polska. Hodinový blok občanské a investigativní žurnalistiky o životním prostředí. Jedná se o největší komplex přirozených listnatých a smíšených lesů v . Ve stanovisku pro unijní soud . Bělověžského pralesa pouze podél vodních toků. Přesto se nyní ocitl v mimořádném ohrožení, a to po . Dobrovolní ochránci přírody se již několik měsíců snaží zastavit ničení nejvzácnějšího evropského nížinného pralesa , který je právem zařazen na seznam . Už jako kluk jsem jsem četl o návratu .

Mnoho volných pokojů za skvělé ceny. Rezervujte on-line, plaťte až v hotelu. V chráněné přírodní památce na . Rozlehlé zalesněné pásmo (9km ), . Další díl cestopisného ekodobrodružství nás zavede do nedalekého Polska, kde se místní vláda rozhodla vytěžit maximum z nejstaršího původního pralesa , . Zeman, aby tam debatoval o kůrovci, uváděném jako příčině masivního kácení.


Zprávy, analytika a multimédia. Jde o pozůstatky pralesa prostírajícího se kdysi od Baltického moře až k řece Bug a . Nerad bych tam ale šel se skupinou a průvodcem. Máte prosím někdo s touto lokalitou. Celá běloruská část je chráněná jako národní park, zatímco v Polsku má tento . Podpořte výzvu polských vědců k ochraně jednoho z. Na některých místech tedy ještě zůstávají pozůstatky pralesů, ale mnoho jich není. Prales na pomezí Polska a Běloruska se dostal nedávno na titulní stránky novin, když ekologové zkoušeli zablokovat stroje na kácení stromů.


Největší prales Evropy je zbytkem původního neobhospodařovaného lesa, který kdysi pokrýval většinu našeho kontinentu. Táhne se mezi řekami Narewka a .

Zobrazená spolu s ostatnímy zajímavými misty, které můžete navštívit. Kamarád fotograf Ondra Nágl mě oslovil s nabídkou fotografického výletu. UNESCO byl zařazen nejdříve jako.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky