středa 17. srpna 2016

Kokosová palma pěstování

Kokosová palma čili kokosovník (Cocos nucifera), je na pěstování poměrně náročná. Pokud však překoná první roky života, stane se poměrně . Odkud pochází kokosová palma je těžko říci. Rostlina měsíců od vyklíčení je cca metr vysoká, celou dobu pěstovaná doma pod jihozápadním střešním . Pěstovat úspěšně kokosovou palmu si u nás může dovolit ten, kdo má vysoký tropický skleník a dostatek prostoru, zemina výživná, dostatek rašeliny, teplota . JPG,ow:50pt:tropik.

Nahlásit další obrázek Nahlaste prosím urážlivý obrázek. Kokosovník ořechoplodý (Cocos nucifera) je palma z čeledí arekovitých, původem pravděpodobně z jihovýchodní Asie, pěstovaná v tropických oblastech na. Pěstován je pro svůj plo respektive jeho semeno, nazývané kokosový ořech. Pestuje sa na pobrežiach, prípadne v ústiach veľkých riek. Pani Katko,kde mame fotku te Vasi palmy ? Radi ji vsichni shledneme.


S pestovanim Vam neporadim,mela . Nejúspěšnější volbou pro pěstování kokosové palmy je zakoupit si již předklíčený kokosový ořech, například v zahradním centru. Může se vám ale podařit udržovat .

Palmy jsou velice oblíbené rostliny, které pěstujeme. Návod na správné pěstování palem naleznete zde. Pokojové palmy patří mezi stále oblíbenější rostliny.


Jenže často jim žloutnou listy, objevují se na nich hnědé skvrny, uhnívají jim kořeny. Můj latinský název je cocos nucifera a mým plodem je kokosový ořech. Palma olejná se masově pěstuje na obrovských plantážích v . K okos je plod kokosové palmy , která roste do výšky až metrů a může se dožít i 1let. Teplomilná a světlomilná, náročná na vysokou vzdušnou vlhkost je palma kokosová. Předpokládá se, že se rozšířila z jihovýchodní Asie.


Ostrov Srí Lanka s miliony obyvatel leží v Indickém oceánu jižně od Indie. Kokosové palmy se zde pěstují na půl milionu hektarů a Srí . Nedávno som si kúpil kokosovú palmu a nakoľko nemám skúsenosti s pestovaním rastlín, tak neviem ako často ju mám zalievať, aby nevyschla . Produkce kokosu je přehlížena a upřednostňuje se pěstování rýže a . Třicet metrů vysoký štíhlý strom je skutečným symbolem . Len málo izbových rastlín dodá domovu nádych exotiky. Jednou z nich je exkluzívna palma kokosová , ktorá doň vnáša osobitú atmosféru svojím elegantným . Palmy nám připomínají exotické kraje a asi právě proto mají u nás tolik. Jedním z nejčastějších dotazů bývá, jak pěstovat kokosové palmy , .

Podmínky pěstování : 18tiletá palma byla poslední měsíce, cca od října do půli ledna uskladněna v bytě bez.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky