úterý 14. listopadu 2017

Traviny

Okrasné trávy a kapradiny jsou stále oblíbenější. Bez okrasných travin a kapradin není možné vytvořit žádnou zahradu. Vyplňují prázdá místa, ale tvoří i . Podmínkou úspěšného pěstování okrasných travin je správný výběr druhu pro dané stanoviště.


Některé okrasné trávy sázíme jako solitéry, jiné do skupin. Traviny si získávají neustále větší oblibu při vytváření různých zákoutí a okrasných záhonů.

Najdou si místo v každém typu zahrady. Obvykle se jedná o rostliny z čeledi lipnicovitých (Poaceae), které se obecně nazývají trávy nebo traviny. Většina travin nedosahuje výšky m. Rodinné zahradnictví v Oticích se zásilkovým prodejem.


Pěstujeme bylinky, skalničky, drobné ovoce, chryzantémy, okrasné dřeviny, sadba zeleniny, balkonové . Category Archives: Nízké traviny – do cm. Drobné detaily dotváří celek, a o trsech travin na zahradě to platí dvojnásob. POUŽITÍ… Střední traviny. Desítky květin různých druhů vedle sebe budou totiž vždy .

Naše zahrady mimo okrasných dřevin, keřů a květin také zdobí mnohdy opravdu efektní a krásné traviny. Substantivum, singulár, plurál. Význam slova „ traviny “ v Slovníku slovenského jazyka.


Význam a typické výrazy slova „ traviny “ v Slovníku slovenského jazyka. Nevynikají sice barevným květem, ale jejich vzdušný, jemný . Na výběr máme z mnoha a mnoha . Skupina trav zahrnuje rody, které patří do čeledi lipnicovitých (Poaceae, tzv. pravé trávy), mezi traviny naopak řadíme rostliny trávovitého vzhledu, které však do . O řezu trvalek a okrasných travin se z odborných knih zpravidla příliš mnoho nedozvíte. K tomuto účelu výborně poslouží nejen dřeviny se zajímavým vybarvením listů, neobvyklou kůrou či plody, ale také traviny , které zahradě . Jednotlivé druhy se liší výškou, barvou, tvarem listů i dobou rozkvětu, a tím pádem . Trávník rozhodně není v zahradách jediným místem, kde se mohou trávy vhodně uplatnit. Carex buchanii (800x60 15KB).


Ferner Osten (449x60 8KB). Malepartus (449x60 6KB). Všechny zmíněné traviny s podzimním kvetením, kromě Cortaderie, jsou zatahující, to znamená, že na zimu usychají.


Uschlou hmotu je dobré svázat do snopu či . Vícejazyčná internetová databáze rostlin. Imperata cylindrica Red Baron (krvavá tráva).

Miscanthus sinensis gracillimus (ozdobnice). Kapradiny jsou nekvetoucí rostliny. Vynikají však jemnými tóny zelené a strukturální kresbou listů.


Upřednostňují zastíněné stanoviště s vlhkou, ale . Popis: Prodám okrasné traviny - ozdobnici čínskou (viz první foto) a bambusová travina. Trávy či traviny se v zahradě v psoledních letech těší velké popularitě. Na podzim vídáme vysoké snopy svázaných trav na záhonech, existuje . Tyto rostliny jsou nejpůsobivější v létě a na začátku .

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky