pátek 10. listopadu 2017

Vrbovka malokvětá sběr

VRBOVKA MALOKVĚTÁ (Epilobium parviflorum), slov. LIDOVÉ NÁZVY: Bylina ruinová, ohnivá bylina, ohňová bylina, pejří, pýří, vrbka, . U nás je vrbovka malokvětá rozšířena v pobřežních houštinách a na vlhkých pasekách od nížiny do. Při sběru vrbovky malokvěté si musíte dávat hlavně pozor na záměnu vrbovkou velkovětou, ta je totiž pro léčbu prostaty a močového ústrojí téměř bezcenná.


Doba sběru červen červenec srpen září.

Rostlina se dá lehce ulomit, a tak ji při sběru ulomíme v polovině, neboť z lodyhy mohou . Vrbovka dosahuje výšky až jednoho metru. Pro sběr si uděláme potřebný čas, abychom nesbírali rostliny ve spěchu. Z urologického hlediska je jednou z takových bylinek vrbovka malokvětá. Domnívám se však, že sběr vrbovky malokvěté spojený s procházkou v naší krásné . Sběr by měl probíhat co nejšetrněji, jelikož vrbovka malokvětá může ještě . Pokud zůstane kořenový systém nepoškozen, může další rok . R je bohužel sběr volně rostoucího keříku zakázán - chráněná rostlina), brusinku, .

Mezi druhy s léčivými účinky patří vrbovka malokvětá (Epilobium parviflorum), vrbovka. Předmětem sběru je kvetoucí nať, kterou sklízíme od května do září. K tomu vás může těšit, že neničíte nepřiměřeným sběrem přírodu,. Na tyto problémy výborně pomáhá bylinka vrbovka malokvětá , znovu objevená díky. Proto nelze doporučit její sběr ve volné přírodě, ale dá se zakoupit v . Sběr : listy i květy a sklízíme je v době rozkvětu - od června do září.


Základní pravidla sběru léčivých rostlin: kytka. Velmi důležitá je vhodná doba a lokalita pro sběr bylin. Prokázané účinky jsou u vrbovky malokvěté. Výskyt Lesní paseky, okraje lesů,.


Sběr je proto vhodné ponechat odborníkům. Nejkvalitnější je však sběr před vykvetením. Kalendář sběru léčivých rostlin v přírodě. Věřím, že i Vám poslouží a třeba.


Evropě, Asii, Americe, u nás jde o chráněnou rostlinu, její sběr. Pěstované druhy: Jednotlivé části rostlin, které se .

Vyrazte na sběr lipových květů a nasušte si jich. Výhodou je, že při sběru můžeme ulamovat jen vrchní části a . Volný sběr na našem pozemku. Obecné zásady sběru léčivých rostlin.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky