úterý 27. září 2016

Kakost oddenkatý

Popis: Kakost oddénkatý je oblíbená půdopokryvná trvalka s aromatickými listy, která nevyžaduje téměř žádnou péči. Rychle se rozrůstá do hustého koberce. Archiv květy tmavě růžové celá rostlina voní nenáročný, rychle se rozrůstá stanoviště sušší. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená. Popis: Oddenkovitě rozrůstající se trvalka s něžně růžovými květy.


Pokryvná trvalka s dekorativními květy i listy.

Pěstuje se mnoho kultivarů. Pro kočky a psy patří mezi odpudivé rostliny. Zajímavosti: hlíznatá trvalka vhodná do stínu, půdopokryvná rostlina pod stromy. Hodnocení produktu: Zatím bez hodnocení.


Níže naleznete zboží v internetových obchodech, které odpovídá . Kakost oddenkatý pochází z oblastí od jižní části Alp přes jihovýchod Karpat v . Doplní stínomilné trvalky. Do podrostu se hodí Kakost Endressiův (G. endressii), Kakost kakost oddenkatý (G. macrorhizum) i Kakost nádherný (G. x magnificum) . Je nám líto, ale toto zboží už nemáme v nabídce.

Podle pfaf má léčivé účinky (afrodisiakum). Daří na slunných, ale i stinných . Kvete purpurově červenými květy. Tento nenáročný drobný druh s plazivým. Je původní na vápencovém podloží v Alpách . Geranium himalayense T 30–❁ 6–◑ Záplava vonných. Kakost vhodný pro slunečné stanoviště, polostín a propustnou hlinito - písčitou, výživnou, vlhčí zeminu.


Mrazuvzdornost do - 35°C ( zóna ). Jde o nízký, oddenkatý kakost s velkými, světle růžovými květy. Po několika letech vytvořím na záhoně hustý koberec aromatických listů, že ani plevel nemá šanci. A moje krásně růžové květy jsou bonusem navíc. Původně z Balkánu, kde v tradiční medicíně . Vytrvalá, často pěstovaná bylina.


Srovnejte ceny produktů internetových obchodů. Listy, květy, plody: Listy jsou jemně.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky