středa 21. září 2016

Denivka oranžová

Popelka proměnivší se v princeznu, tak by se dal nazvat vývoj denivky do dnešní podoby. Oranžová či žlutá denivka , pěstovaná našimi babičkami, se však ještě . Květní stonky jsou větvené a od začátku léta nakvétají . Zahradnictví u rybníku - prodej rostlin z vlastní produkce. V naších podmínkách se na zimu zatahuje pod zem.


Narozdíl od vzhledem podobných lilií jsou voňavé denivky jedlé.

Denivka je na pěsování velice nanáročná. Oranžově a žlutě kvetoucí odrůdy osvěží svými květy či poupaty i váš . Oranžové či žluté kalichy denivek vykvetou na kterémkoliv místě, včetně rumiště za vaším domem. A protože kvetou celé léto a rychle se . Překrásné jsou i jednobarevné variety, nejznámější je jejich oranžová podoba, některé i voní. Má oranžové nebo červené květy, nevoní, kvete v červenci až srpnu, má velmi bujný růst.


To vše je díky šlechtění, protože původní barvou denivek byla žlutá a oranžová. Rostou na téměř bezlistých .

Tvoří dvojité květy sytě oranžové barvy se světlejším proužkem uprostřed plátku . V našem zahradnictví máme dnes již patrně těžko identifikovatelnou oranžově kvetoucí . HEMEROCALLIS FULVA (L.) L. Plantae - rostliny oddělení Magnoliophyta - rostliny . Velikost květů je 6–cm. Velké květy jsou temně oranžově červené se světlejším středem. Květy denivek jsou jedlé, mají . Zasílám i poštou (né však na dobírku - špatná zkušenost) a pečlivě balím. Působení terapie denivkou oranžovou. Nejlépe se jí však daří na slunném či polostinném stanovišti s. Nabízím sazenice nenáročné krásné trvalky - denivky.


Nabízíme zahrady na klíč, okrasné dřeviny a keře, trvalky, traviny, ale i koření a léčivé rostliny. Stačí jí běžná zahradní zemina, mírně . Hemerocallis „NORTON ORANGE“. Sazenice zakořeněná v nádobě, vegetativně množená.


Stáhněte si fotku denivka oranžová z fotobanky. EDITA KRÝSLOVÁ U bordových denivek s obrovskými květy. Původní barva denivek je žlutá a oranžová.

Popis: Prodám denivku oranžové barvy. Jsou vyšlechtěny do krásných barev. Od bílé, po purpurově červenou až černou barvu. Poznejte zásady pěstování této rostliny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky