úterý 20. září 2016

Pryskyřníkovité prezentace

Tento výukový materiál je zaměřen pryskyřníkovité. Prezentace doplňuje výklad učitele. Materiál seznamuje s charakteristickými znaky pryskyřníkovitých rostlin, popisuje nejrozšířenější.


Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. PŘEHLED NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ČELEDÍ.

Jsou to byliny nebo řidčeji i dřeviny s . Cílem prezentace je seznámit žáky s vybranými čeledi dvouděložných rostlin, jejich znaky a rostlinami, které do příslušných čeledí patří. SASANKA hajní, pryskyřníkovitá. Součástí prezentace je rovněž několikeré. Vše pak použije během prezentace při představování daných zástupců.


Slouží k opakování učiva o pryskyřníkovitých rostlinách. Blatouch bahenní (Caltha palustris L.) Blatouch bahenní je druhem z čeledi pryskyřníkovité.

Pryskyřníkovité a růžovité - prezentace. Dvouděložné rostliny – pryskyřníkovité , růžovité. Ranunculaceae - pryskyřníkovité. Listy mají střídavé, vstřícné či v přízemní růžici.


Květenství hroznovitá, vrcholičnatá . PRYSKYŘNÍKOVITÉ : jsou jednoleté až vytrvalé byliny nebo popínavé dřeviny. ZŠ k výkladu a procvičování učiva botaniky - čeleď hluchavkovité. Obsahuje tabulí s výkladem a . Hotové prezentace do školy v PowerPointu.


D) Nepohlavní rozmnožování živočichů, jeho klasifikace a stručná charakteristika. Vladimír - pryskyřníkovité. Ačtvrtka nebo prezentace v PowerPointu ( 3- stran) . Použití: nízká rostlina do popředí akvária. Využití programů PC – prezentace , referáty žáků.


Poznávání a zařazování zástupců . Powerpointová prezentace , seznámenení se skupinou, rozdělení.

Lze využít pro frontální výuku, samostatnou . Pojmem opylení se označuje přenos pylových zrn z tyčinek na bliznu pestíku. Převážná většina krytosemenných rostlin je opylována hmyzem. Základní škola Benešov, Jiráskova 888. Hydrocotyle ranunculoides) spirálovka větší ( Lagarosiphon major) stolístek vodní (Myriophyllum aquaticum) tokozelka vodní hyacint . Vzdělávací oblast: Přírodovědné vzdělávání.


Vypiš zástupce, kteří jsou na. Její květy jsou stejně jako květy ostatních pryskyřníkovitých rostlin jedovaté. Přesto ale orsej obsahuje.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky