pondělí 12. února 2018

Kousnutí štěnice

Zpočátku se může objevit mírné pálení. Probouzíte se s červenými štípanci na rukou, nohách a zádech? Máte podezření, že se u vás zabydlely štěnice ? Malé červené kousnutí , které . Je přitahován tělesným teplem a stejně jako komár se objevuje v noci, aby mohl . Jak se pozná kousnutí od štěnice ?

Diagnostikovat kousnutí je poměrně zdlouhavá a nejednoznačná záležitost. Krev je jediným zdrojem potravy pro štěnice. Podmínkou přechodu do další fáze vývoje štěnice je, že se musí napít krve, než se z ní stane dospělý jedince. Zadeček čerstvě napité štěnice je doruda zbarvený krví.


V místě kolonie obvykle najdete svlečky a drobná bílá vajíčka. Podle kousnutí a délky trvání než jí štípanec zmizí si myslim, že to štěnice jsou. Přítel spí vedle mě v posteli a jeho nikdy neštípla.


Netrapte se zavolejte hned a zbavte se štěnic ještě dnes a se zárukou. Ruka pokousaná od štěnic bezprostředně po napadnutí.

Zhruba po 10-ti minutách od napadení štěnicemi. Nejběžnější hmyz, který vás může doma štípnout, jsou blechy a štěnice. Jakmile objevíte kousnutí od blech, naplánujte jejich likvidaci. Kousnutí tímto hmyzem je bolestivé, někdy provázené silnou alergickou reakcí. Dospělý jedinec štěnice je 3-4mm velký, tmavě hnědé barvy, nymfy jsou slámově.


Přejít na Kousnutí od štěnice - U osob, které se s výskytem štěnic setkaly poprvé, se typická kožní reakce objevuje se zpožděním až po proběhlé . Nemusíte mít ani tušení, že spíte ve stejné posteli jako skupinka štěnic. Nejdříve třeba ve slušném hotelu nebo čisťounkém penzionu, . Jak poznám kousnutí štípnutí od štěnice ? I když jsou štěnice v našem obřím paneláku na pražském sídlišti už nějaký ten. Zvlášť když je obětí jedinec přecitlivělý na hmyzí kousnutí. Koho kdy zajímalo jak vypadá kousnutí od štěnice , mohl si určitě povšimnout, že zmiňovaný červený flek po kousnutí se objevuje spíše ve větších počtech - tím . Prvotním příznakem výskytu štěnic bývá jejich opakované kousnutí.


Nicméně velké množství lidí nemá reakci na pokousání! Identifikovat štěnice jen podle kousnutí bývá obtížné, obzvlášť mezi vším hmyzem , který Vás může pokousat. Jen zkušený profesionál dokáže odhalit štěnice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky