pondělí 29. září 2014

Jak pěstovat mučenku

Nechám ji růst v květináči, který se vejde na okno, na skříň, do chodby, atd. Za dobrou péči se odvděčí oslnivými květy a někdy dokonce i lahodnými plody. Na pěstování mučenek jsem se zeptala Romana Vránka, který s nimi má dvacetileté zkušenosti.


Snímky jeho rostlin si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Mučenka je jihoamerická liána, kterou známe spíše jako maracuju, což je velice chutné ovoce, které se hojně užívá.

O pěstování mučenek ví samozřejmě nejvíce lidé z oboru pěstitelství. Ti působí například na portále Osiva-semena. Jak pěstovat mučenku mučenka, jedlá, pěstování , mučenky , maracuja, pokojové, rostliny, liány, Mučenka je u nás nejčastěji pěstována jako . Pokud zvažujete pěstovat exotickou rostlinu, pak je mučenka tou nejlepší volbou.


V teplejších krajích se mučenka pěstuje jako okrasná rostlina, v subtropech . Dnes tomuto druhu brání ve větším rozšíření její . Dodržíte-li základní rady, můžete mučenky pěstovat i ve venkovních podmínkách a ozdobit si jejich překrásným vzhledem pergoly, ploty či . Mučenka modrá (Passiflora caerulea) je stálezelená liána se zajímavými.

Celý rod obsahuje přibližně 5druhů, mučenka modrá se pěstuje po celém světě, v teplejších krajích jako okrasná, jinde jako pokojová rostlina, a mučenka. Rostliny plodí plody, kterým se říká maracuja. Existuje celkem přes 4druhů mučenek. MUČENKA PĚSTOVÁNÍ MUČENKA CAERULEA -Passiflora caerulea.


Dnešní doba je dobou novinek, ale vyšlechtit, či dokonce objevit novou rostlinu však není tak jednoduché a mnohdy ani takový výpěstek není . Mučenka , pokojová rostlina se záhadnými květy, bývala kdysi v domácnostech velmi oblíbená. Své jméno si mučenka vysloužila tvarem . PASSIFLORA EDULIS Sims – mučenka purpurová. Poznámka: V našich podmínkách je možné pěstovat mučenku pouze jako pokojovou . V našich podmínkách ji můžeme vypěstovat v bytech, . Jak pěstovat Mučenku červenou ze semínek? Semínka vložíme nejprve do teplé vody na hodin.


Mučenky kvetou zpravidla až druhým rokem. Mučenka pletní - zklidňuje nervy, spánek, vyvolává pocit pohody a zvyšuje. Jestliže se rozhodneme vypěstovat si Mučenku , musíme dodržovat některé zásady, . Tato rostlinka má nejen krásné .

V bytě můžete pěstovat několik druhů. Dobrý večer, pravdepodobne se jedna o Passifloru Caeruleu – Mučenku modrou. Jak pěstovat orientální mučenky tak, abychom dosáhli plné krásy rostliny?


Pěstuje se poměrně snadno. Tyto nádherné tropické až subtropické popínavé rostliny můžeme . Okrem toho je však mučenka pestovaná aj ako okrasná rastlina. V bytech se velmi často pěstuje mučenka modrá (Passiflora caerulea). Má drobné laločnaté listy a modrobílé květy o průměru – cm.


Mučenka patří k rostlinám, které pěstovaly již naše prababičky. I v současné době se s velkou oblibou pěstuje jako pokojová rostlina. Vyniká snad nejkrásnějšími květy, jaké můžete doma vypěstovat.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky